2014. január 17.
Jótékonysági teljesítménytúra a magyar családokért
Együtt a Magyar Családokért néven rendez jótékonysági teljesítménytúrát a „Mindenre van megoldás” Családsegítő Karitatív Egyesület 2014. január 26-án a Budai-hegységben.


A teljesítménytúrán nem lesz nevezési díj, a rajtban és a célnál viszont lehetőség lesz adományokat adni, amit a szervezet a rászoruló családok között oszt ki. Többek között tartós élelmiszert, már nem használt, de még jó állapotú ruhákat, játékokat és könyveket várnak, a kihelyezett perselybe pedig pénzadományt is gyűjtenek a szervezők. A túrán való részvétel így nem csak felfrissít és átmozgatja a testet, hanem a segítésből fakadó jó érzést is bezsebelheted emellé.
 
Háromféle távon indulhatsz el, a leghosszabb táv 20 kilométer. A Hűvösvölgyből (Gyermekvasút) induló túra során a résztvevők érintik a Csúcs-hegyi elágazást, a Nagy-Farkas-torkot, a Tábor-hegyet, az Árpád-kilátót, a Hárshegyi körutat, míg végül szintén Hűvösvölgybe érkeznek vissza. A teljesítésre 6 óra áll rendelkezésre, és 525 méter szintemelkedéssel kell megküzdeni.
 
A 14 kilométeres táv során felfedezheted a Hármashatár-hegy szépségeit, de az Árpád-kilátót és Fenyőgyöngyét is érintheted. Az 505 méter szintemelkedésű távot 5 óra alatt kell teljesíteni. A 9 kilométeres táv ideális akkor, ha nem vagy épp edzésben, vagy az egész családot felpakolva vennétek részt a versenyen, amin 300 méteres szintkülönbséggel kell számolni, és 3 óra áll rendelkezésetekre a teljesítéséhez. A résztvevők oklevelet és hideg ételt kapnak, és a csomagmegőrzés biztosítva lesz!