FaninfoCard – A kártyába zárt kedvezményvilág

 

A FaninfoCard azzal a céllal indult, hogy valós kedvezményeket adjon, anélkül, hogy a vásárlók és a szolgáltatók közé állna. Sokaknak ismerősek a pontgyűjtő kártyák, a kuponok megvásárlására ösztönző website-ok. A FaninfoCard-dal egy új korszak indul a kedvezmények világában. Regisztrálj most! 
2014. november 07.
Bubble Tea - gyöngyöző teakavalkád
Ha vadászol a különlegességekre, és nem veted meg a szín- és ízkavalkádokat, akkor Te is a bubble tea rajongók számát fogod gyarapítani (vagy gyarapítod már most is). Mi fán terem a bubble tea és hogy kerül a gyöngy a teába?

Lényegében teákba kevert tápiókagyöngyökről van szó, különféle ízesítésekkel és színekben. Az ital Taiwanról származik, az 1980-as években fejlesztették ki, az utóbbi években pedig népszerűsége futótűzként terjed Ázsia mellett Amerikában, Ausztráliában és Európában is.
Kép forrása: bubutea
 

Mi is az a tápiókagyöngy?


A trópusokon élő, tápióka nevű növényből készített ételalapanyag, amit az ázsiai konyha előszeretettel használ, például pudingok készítéséhez. A tápióka értékes tápanyag, tele fehérjével, keményítővel és ásványi anyagokkal. Gluténmentes, így lisztérzékenység és gluténintolerancia mellett is nyugodtan lehet fogyasztani. Levele is ehető, és jó saláta alapanyag, de leginkább gumós gyökere miatt termesztik, amiből lisztet is készítenek. Zselésítő hatása alkalmassá teszi sütemények, krémek és pudingok készítéséhez. A tápiókából készült gyöngyök pedig olyanok, mint a buborékok, innen is jön a bubble tea elnevezés.


Hogy került a tápiókagyöngy a teába?


Jó kérdés, valaki egyszer kitalálta, többeknek megtetszett a dolog, és elterjedt. Legfőképp azért jó, mert jól mutatnak a színes gyöngyök a különféle színes italokban. Emellett a tápiókagyöngyök miatt a bubble tea fogyasztása egy kisebb étkezést is kivált.
 

Mitől lesz sokféle színű és ízű a bubble tea?


Attól, hogy különféle alapitalokba, különféle kiegészítő extrákkal kérheted. Te választod ki, hogy az alapital milyen ízesítésű tea legyen, legyen-e benne tej, vagy pedig gyümölcslé pluszban. A legtöbb helyen a tápiókagyöngyök színét is kiválaszthatod, és extra feltétként gyümölcsöket, gyümölcszseléket és aloe verát is kérhetsz az italodba. Ha nem lenne elég még a variációkból, akkor még egy opció: lehűtve vagy forrón is kérheted a bubble tea-t.
 

Budapesten hol vannak a bubble tea lelőhelyek?


Például van egy a Westendben, a Teatime nevű helyen több mint húszféle gyümölcsízben, háromféle színű tápiókagyönggyel dúsítva élvezheted ezt a jópofa italt.

A Katona József Színház közelében találod a Bubu-t, ahol a „szokásos” bubble tea kínálat mellett ízesített joghurtokban úszkáló gyöngyöket is rendelhetsz. Ha már rendelés, akkor további érdekesség, hogy a Bububól házhozszállítást is kérhetsz az I., V., VI., VII. és VIII. kerületekbe.

Az ötödik kerületben működő Kem Bubble Tea Bar is sok finomsággal vár, extra náluk a gyümölcsökkel töltött tápiókagolyóbis és a kókuszzselé. Ráadásul, ha nem vagy éppen teapárti, itt sima gyümölcsturmixba is kérheted a golyókat.