FaninfoCard – A kártyába zárt kedvezményvilág

 

A FaninfoCard azzal a céllal indult, hogy valós kedvezményeket adjon, anélkül, hogy a vásárlók és a szolgáltatók közé állna. Sokaknak ismerősek a pontgyűjtő kártyák, a kuponok megvásárlására ösztönző website-ok. A FaninfoCard-dal egy új korszak indul a kedvezmények világában. Regisztrálj most!


 
2014. november 07.
Krokodil ragu és grillezett strucc a belvárosban
Afrika egzotikus és izgalmas kontinens, amiről legtöbbször a forróságra, és az oroszlánokban  és zsiráfokban dúskáló szavannákra asszociálunk. Érdemes több oldalról megismerkedni Afrikával, a belvárosban található Lalibela étterem az etióp ízeket hozza elérhető közelségbe.

Etiópia konyhája különleges, eltér a többi afrikai ország gasztronómiájától, jellemző rá az erősebb fűszerezés, és a változatos, összetett ízek kavalkádja. Nem csoda, hogy az etióp éttermek szerte a világban igencsak népszerűek, és már Budapesten, a Nyugati Pályaudvar közelében is  található egy, hála a Lalibela étteremnek. Itt olyan különlegességeket kóstolhatsz meg, mint a kenguru tournedos, a borskéregben grillezett krokodil steak, vagy éppen a grillezett struccszelet. Ha ennyire azért nem rajongsz az egzotikus dolgokért, akkor a hazai konyhához némileg jobban hasonlító afrikai ízeket érdemes megkóstolnod. Ilyen például az etiópok nemzeti eledele, a vat, ami némileg hasonlít a mi pörköltünkhöz. Általában túróval és inzserával (afrikai – gluténmentes lisztből készült – házikenyér). Érdemes még megkóstolnod a báránypogácsát bereberé mártással, az etióp fűszerekkel ízesített marhasülteket, a dél-afrikai sült banánt és a pörkölt mandulával tálalt fahájas narancsot is.


Forrás:addislalibela.hu
 
A budapesti éttermet Etiópia legrégebbi keresztény műemlékéről, a Lalibela sziklatemplomról nevezték el, a mai napig is imahelyként szolgáló templomot mintegy 800 évvel ezelőtt vájtak a sziklákba. Az egyházi ünnepek alkalmával évről évre rengetegen zarándokolnak el ide.
 
Az éttermet az Addis Lalibela Kft. működteti, amely emellett még rendezvények és fesztiválok teljes körű szervezésével is foglalkozik.