Találatok száma: 78
Hamburger

Hamburger

A hamburgert sokan az USA "nemzeti ételének" tekintik és kevesen tudják, hogy az első grillezett, fűszeres marhahúsmassza, mely a hamburger legfontosabb eleme, a Római Birodalom idején hagyta el a kemencét. A budapesti hamburgerforradalomnak hála már nekünk sem kell nélkülöznünk a minőségi burgereket, melyekben minőségi marhából készült hús, vár minket. Az étterem tulajdonosok szeretik "kézműves hamburgernek" titulálni terméküket, mellyel a hús elkészítési elkészítési módjára utalnak. Ellentétben ugyanis a gyorséttermi láncok futószalagon gyártott húspogácsáival, az igazi hamburgerhúst kézzel készítik, fűszerezik és sütik, erre specializálódott szakácsok. Szerencsére a hamburgerkészítés virágzik Budapesten, így nekünk sem kell nélkülöznünk ezeket a finomságokat.

Street food
 
A hot-dog-okat, gyrosokat hamburgereket és melegszendvicseket jellemzően utcai árusoknál is megveheted, így akár 10 percen belül is a kezedben lehet a finomság. A hot-dog sokak kedvence, és nagyon laktató tud lenni, ha nagyobb bagettbe vagy kiflibe gyömöszölik bele a virslit. A gyrost a legtöbb helyen marha- és csirkehússal is kérheted, és van, ahol sertéshúsból készült verzió is kapható. Emellett általában még káposzta, paradicsom, lilahagyma, uborka és saláta kerül a gyrosba. A leggyakoribb gyros öntetek között megtalálható a fokhagymás, a csípős és az ezersziget.
 
Népszerű street food a hamburger is, ami nem csak az utcai árusoknál, de nagyon sok menő street food étteremben, vagy felsőkategóriás étteremben is megtalálható. Persze hamburger és hamburger között óriási is lehet a különbség a minőség terén. A frissen sütött zsemle, a színtiszta húsból készült húspogácsa és a friss, ropogós zöldségek jelenti ennek a népszerű street foodnak a legjavát. A melegszendvics egyszerű, gyorsan elkészülő és általában olcsó étel. A legtöbb helyen vegetáriánus melegszendvicsek is kaphatók, amik a sajt mellett zöldségekkel hódítanak. Sokan azonban a húshegyekkel megpakolt melegszendvicset tartják csak elfogadható alternatívának.
 
A hummus bar-ok is a strett food-ok legjavával csábíthatnak. Ha olcsó, de egzotikus ízélményekre pályázol, akkor térj be Budapest valamelyik Hummus Bar-jába! A közel-kelet legjobb finomságait ismerheted meg a Hummus Bar-okban – frissítő menta tea vagy limonádé kíséretében. A Hummus Bar-ok alapétele a hummusz, ez a különleges ízvilágú, csicseriborsóból készült krém, de falafelből, ízletes levesekből és baklavákból sincs hiány!
 
Fedezd fel Budapest legjobb street food lelőhelyeit!