KultúraSzínházRendezvényhelyszínKulturális központKiállítóteremGaléria
Utolsó frissítés: 2014-06-27 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Bakelit Multi Art Center

Színház, Rendezvényhelyszín, Kulturális központ, Kiállítóterem, Galéria
A BAKELIT KÉT HÓNAPIG FELÚJÍTÁS MIATT ZÁRVA TART

A Bakelit Multi Art Center
a volt Hazai Fésűsfonó és Szövőgyár területén található, amely az 1920-as évektől kezdve olyan lendülettel működött, hogy egy időben több ezer kubai nőt foglalkoztatott egy szocialista csereprogram keretében. Azóta van ritmus az épületben.

Intézményünket Nyugat-Európai és New York-i mintára hoztuk létre, ahol már régóta működnek színvonalas színházak és kulturális központok ipari környezetben. Célunk, hogy a legkülönfélébb művészeti ágak mentén teremtsünk a különleges helyszín múltjának érintésével közös jövőt. Mindezt kortárs színházi, irodalmi, táncművészeti előadásokon, képző-, és iparművészeti installációkon, koncerteken, és egyedi hangulatú rendezvényeken keresztül kívánjuk megvalósítani úgy, hogy akiknek helyet adunk tanulásra, alkotásra, gyakorlásra, és bemutatkozásra, ne csupán a közönségükre legyenek hatással, hanem ezzel egyidejűleg egymásra is.

2007 augusztusától él befogadó-színházi pályázatunk, amelyet a független, alternatív, ill. struktúrával nem rendelkező társulatok számára írtunk ki, így az elmúlt 3 évben számos prózai és zenés darabbal is színesedett a repertoárunk. Befogadjuk és támogatjuk az összművészetiséget és a tehetségeket, még mielőtt a budapesti és az országos kulturális élet sűrűjébe érnének. Így lesz a Bakelit a város kapuja.

Ennek megfelelően többfunkciós tereket építettünk, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy specifikusan, egyedi elképzelések szerint használjuk őket, így biztosítva az inspiratív tanulás és fejlődés feltételeit.

A megtisztelő „első pesti gyárszínház” cím mellett ma már jóval szélesebb kortárs művészeti tudásközpontként vagyunk jelen a nemzetközi kulturális életben, és az elmúlt évek alkotói eredményeit tekintve igyekszünk folyamatosan inspiráló, vonzó, és a fejlődést elősegítő összművészeti közegként funkcionálni. Az oktatástól egészen a megvalósult szakmai sikerekig. Mert az életnek is meg van a maga ritmusa.

Elérhetőségek
1097 Budapest
Soroksári út 164
Megközelíthetőség:
Határ út (23 és 23E busz)
info@bakelitstudio.hu
Nyitva tartás
Hétfő -
Kedd -
Szerda -
Csütörtök -
Péntek -
Szombat -
Vasárnap -
Rendezvényektől függő nyitvatartás
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Belépők
Egyéb lehetőségek
  • Terembérlés
  • Wifi
  • Catering
  • Akadálymentesített
Faninfo tipp
Egyedül
Pároknak
Tanulóknak
Családoknak
Baráti társaságoknak
Parkolás
Őrzött parkoló, ingyenes
Kerékpártároló
Étel, ital
Büfé
Étel
Alkoholos ital
Programok