KultúraSzínházMűemlék
Utolsó frissítés: 2013-09-27 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Budapesti Operettszínház

Színház, Műemlék
'Napjainkban, Kerényi Miklós Gábor - KERO® igazgatása alatt kéttagozatú, igazi zenés népszínház, mely magyar operetteket és ennek mai utódait, kortárs magyar musicaleket tűz műsorra, több, az ifjúságnak szóló, irodalmi-történelmi alapú musical mellett. Évente 500 előadást játszik, 400 ezer nézőnek, így ma ez Magyarország egyik leglátogatottabb teátruma.

Világszerte elismerik, hogy a magyarok énekelik-játsszák egyedül az operettet lendületes muzsikával, hévvel, tűzzel, akrobatikus táncokkal, gazdag látványvilággal és megdöbbentő érzéki-érzelmi viharokkal. Amikor a Budapesti Operettszínház A Csárdáskirálynőt bemutatta Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írta: \'Sok városban található olyan hely, ahol jó zenét hallgathatunk. Az operettnek csak egy biztos címe van: Budapest, Nagymező utca 17.\' Külön érdekesség, hogy a teátrum musical-produkciói közül a Shakespeare-drámája alapján Gerard Presgurvic által írt Rómeó és Júlia vonzotta az elmúlt öt évben a legtöbb nézőt Magyarországon, 2010-ben pedig Lévay Szilveszter Daphne du Maurier regénye alapján készült Rebeccáját látták legtöbben Magyarországon.

A hatvanas évek közepétől kezdve a színház sokoldalú társulata rendszeresen, s nagy sikerrel musical-bemutatókat is műsorra tűz. Színpadán láthatók népszerű operett-szerzők, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál, Huszka Jenő, Szirmai Albert, Fényes Szabolcs és mai utódaik, a sikeres musicalkomponisták Claude-Michel Schönberg, Jávori Ferenc, Kocsák Tibor, Szakcsi Lakatos Béla, Lévay Szilveszter és Szörényi Levente munkái, például A Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Cigányszerelem, a Bál a Savoyban, a Lili bárónő, a Mágnás Miska, a Szerdán tavasz lesz, a Miss Saigon, a Rebecca, az Elisabeth, a Mozart!, a Menyasszonytánc, a Szentivánéji álom worldmusical-változata, az Abigél és a Veled, Uram című rockopera.

A teátrum kreatív csapatai rendszeresen hoznak létre koprodukciókat a szentpétervári, bukaresti, jekatyerinburgi, prágai, salzburgi és erfurti testvérszínházakkal, társulata pedig rendszeresen turnézik külföldön, Európától Ázsiáig számos országban és városban megfordult már operett- és musical-produkcióival, gálaelőadásaival. A Budapesti Operettszínház 2011 őszén, szoros nemzetközi versenyben elnyerte a világ egyik legszebb meséjéből készült A Szépség és a Szörnyeteg című musical kizárólagos előadásjogát német nyelvterületen, így az előadás megtekinthető Münchenben, Kölnben, Drezdában, Mannheimben és Düsseldorfban. A Superbrands elismerő címmel kitüntetett intézmény rendszeresen szervez rangos nemzetközi zenei versenyeket, 2012-ben, a Lehár Ferenc Nemzetközi Operett, illetve a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny után, Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterversenyt rendez.
Elérhetőségek
1065 Budapest
Nagymező utca 17
Megközelíthetőség:

Opera (1-es metró)$ Oktogon (4-6-os villamos)
operett@operett.hu
Nyitva tartás
Hétfő14:00 - 19:00
Kedd14:00 - 19:00
Szerda14:00 - 19:00
Csütörtök14:00 - 19:00
Péntek14:00 - 19:00
Szombat12:00 - 19:00
Vasárnap12:00 - 19:00
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek
Törzsvásárlói kártya
Készpénz, SZÉP kártya, Művelődési csekk, Cadhoc+ utalvány, Program Ticket utalvány, Sodexo Kultúra Pass utalvány,
Belépők
VIP
8000 Ft
Emelet
4000 Ft
Bérletvásárlási lehetőség
Nyitás éve: 1894
Nagyszínpad
Protokoll-terem
Csillárterem
Raktárszínház
Egyéb lehetőségek
  • Terembérlés
  • Zártkörű rendezvény, Épületbérlés, Rendezvénytermek,
  • Akadálymentesített
Faninfo tipp
Egyedül
Pároknak
Tanulóknak
Baráti/haveri társaságoknak
Családdal
Gyerekeknek
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges, Parkolóház közelében
Étel, ital
Büfé
Étel
Alkoholos ital
Programok