KultúraKiállítóteremKulturális központGaléria
Utolsó frissítés: 2014-02-03 Faninfo Partner

Capa Központ

Kiállítóterem, Kulturális központ, Galéria
2013. július 12-én Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ néven új, korszerű kortárs vizuális intézmény jött létre. A fotográfiai központ létrehozása a magyar fotográfusok szakmai elismerése, és azt a több éves munkát teljesíti ki, aminek fontos állomása volt 2008-ban a Robert Capa-hagyaték megvásárlása, Magyarországra hozatala. A fotográfiai központ a fotográfus szakma és a fotográfia iránt érdeklődő nagyközönség érdekeit és igényeit hivatott szolgálni. A céljai szerint országos és európai hatókörű intézmény a jelenkor megközelítésében és eszközrendszerével népszerűsíti a fotográfia műfaját.

Az új vizuális intézmény feladatrendszerébe tartozik hazai és nemzetközi kiállítások, szakmai rendezvények szervezése, rangos fotográfiai díj alapítása, nemzetközi rezidencia program létrehozása, a magyar és nemzetközi fotográfusok és fotográfiai műhelyek bemutatása, egy széles hatókörű képzési centrum elindítása, fotográfiai szakkönyvek megjelentetése, fotográfiai szakmai folyóirat kiadása, archívum létrehozása és kortárs fotográfiai digitalizálási program elindítása is.  A fotográfiai központ tevékenységének helyszíne az Ernst Lajos által építtetett, a budapesti Nagymező utcában álló épület.
 
A Capa Központ tevékenységét három fő területre koncentráljuk. Az első természetesen a kiállítások sorozata, ahol a fotográfia, a vizuális kultúra értékeit szeretnénk a nagyközönség elé tárni. A második az oktatás, melynek keretén belül, hasonlóan a fotográfiával és vizuális kultúrával foglalkozó külhoni intézményekhez, a szakma hazai és külföldi legjobbjai tartanak majd mesterkurzusokat, workshopokat, szabadegyetemi előadásokat és tanfolyamokat. A harmadik pedig annak a nemzetközi kapcsolatrendszernek a kiépítése és működtetése, mely ösztöndíjakkal és csereprogramokkal segíti a magyar fotográfusok bekapcsolódását az európai művészeti vérkeringésbe. Mindezeken túl a kiállításokhoz kapcsolódóan rendszeres társművészeti esteket szervezünk, ahol színészekkel és írókkal, zenészekkel és performansz-művészekkel találkozhatnak az érdeklődők.
Elérhetőségek
1065 Budapest
Nagymező utca 8
Megközelíthetőség:

Oktogontól 5 perc séta (4-6-os villamos)
1-es metró Opera megálló
a 70-es és 78-as trolibuszokkal az Andrássy út (Opera) megálló
105-ös autóbusszal az Opera megálló
info@capacenter.hu
Nyitva tartás
Hétfő11:00 - 19:00
Kedd11:00 - 19:00
Szerda11:00 - 19:00
Csütörtök11:00 - 19:00
Péntek11:00 - 19:00
Szombat11:00 - 19:00
Vasárnap11:00 - 19:00
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek
Nyugdíjas kedvezmény, Diákkedvezmény
Készpénz
Belépők
Felnőttjegy
1500 Ft
Diák- és nyugdíjasjegy
700 Ft
Családi jegy
3000 Ft
Csoportos felnőttjegy
900 Ft
Csoportos diák- és nyugdíjasjegy
450 Ft
Nyitás éve: 2013
Egyéb lehetőségek
    Faninfo tipp
    Parkolás
    Utcai parkolás lehetséges,
    Étel, ital
    Programok