KultúraKulturális befogadótérSzínházKiállítóterem
Utolsó frissítés: 2013-10-29 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Fészek Művészklub

Kulturális befogadótér, Színház, Kiállítóterem
A Fészek 1901-ben a művészek közadakozásából létesült a legkülönbözőbb művészeti ágakban tevékenykedő hivatásos művészek összefogására, alkotó szellemű eszmecseréjére, művészi és emberi kapcsolatuk szolgálatára. Az első alapszabály szerinti célja „a művészek társas érintkezésének előmozdítása, hogy az eddig szétszórt csoportok egy közös, meleg fészekben találkozhassanak, s ott együttes érintkezés és termékenyítő eszmecsere útján a művészetnek szolgálhassanak. Ez az intim belső kapocs adja meg az egyesületnek erkölcsi súlyát kifelé is.”

Az építő-, képző- és iparművészek, színház-, zene-, tánc- és artistaművészek, film-, fotó- és televízióművészek, írók, újságírók és elméleti szakembereknek, a mindenkori progresszív kortárs alkotásoknak bemutató színtere, ifjú művészek és a már elismertek legújabb vagy csak itt látható-hallható kezdeményezéseinek megmutatkozási bázisa.

A múltban és a jelenben is irodalmi előadásokat, műsoros esteket, hangversenyeket, filmvetítéseket, kiállításokat, vitákat, konferenciákat rendezett és rendez. Színvonalas – elsősorban művészeti gyűjtőkörű – szakkönyvtárat és olvasótermet tart fenn. Biztosítja a társas élet kereteit, otthont ad a művészeti szövetségek és a kulturális közélet különböző hazai és nemzetközi megnyilvánulásainak, rendszeres találkozókat szervez a hazánkba látogató külföldi művészekkel.
Elérhetőségek
1073 Budapest
Kertész utca 36
Megközelíthetőség:
Blaha Lujza tér
feszekgaleria@gmail.com
Nyitva tartás
Hétfő8:00 - 18:00
Kedd8:00 - 18:00
Szerda8:00 - 18:00
Csütörtök8:00 - 18:00
Péntek8:00 - 18:00
Szombat -
Vasárnap -
Előadástól függően változik
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek
Diákkedvezmény, Nyugdíjaskedvezmény
Készpénz, Bankkártya, Banki átutalás
Belépők
Alapterület: 3738nmNyitás éve: 1901
Egyéb lehetőségek
  • Terembérlés
  • Klubtagság, Könyvtár
Faninfo tipp
Egyedül
Pároknak
Baráti/haveri társaságoknak
Családdal
Cégeknek
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges
Étel, ital
Étterem
Étel
Alkoholos ital
Programok