KultúraKulturális központKiállítóteremKulturális befogadótér
Utolsó frissítés: 2013-10-02 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Francia Intézet

Kulturális központ, Kiállítóterem, Kulturális befogadótér
A Francia Intézet küldetése, hogy a francia kultúrát és nyelvet terjessze külföldön. Ennek megvalósításában részt vesz az öt magyarországi francia kulturális egyesület is (Pécs, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged).

Az Intézet tevékenysége három fő területet ölel fel:

- francia nyelvoktatás: egy olyan terület, amelyben a Francia Intézet referenciának számít. Mindenki talál magának megfelelő szintű képzést, amelyeket francia anyanyelvi tanárok tartanak.

- művészeti és kulturális események szervezése és támogatása (kiállítások, filmvetítések, koncertek, színház, tánc, vitaestek) az intézet falain belül, és azokon kívül, hála a magyar kulturális intézményekkel folytatott együttműködéseknek

- információszolgáltatás a francia kultúráról a Médiatár jóvoltából, amely 45 000 szabadon hozzáférhető dokumentumot (könyvek, CD-k, DVD-k, nyelvtankönyvek, stb.) biztosít látogatói számára

A Francia Intézet magában foglalja a magyarországi Francia Nagykövetség Kulturális és Együttműködési osztályát is, amely a következő feladatokat látja el:

- technikai, tudományos, intézményi és egyetemi együttműködések, valamint konferenciák, találkozók szervezése szakmabelieknek és nagyközönségnek egyaránt

- a franciaországi felsőfokú továbbtanulás elősegítése. A Campus France Iroda segítséget nyújt azoknak a tanulóknak, akik Franciaországban szeretnének továbbtanulni, tájékoztatja őket a különböző ösztöndíjakról.

A Fő utcában található épület jól felszerelt termekből áll. Modern technológiával ellátott színházterem, kiállítótermek, konferenciatermek és egy kávézó-étterem (wi-fi) várja az érdeklődőket.

Minden, a Francia Intézet által szervezett esemény megtalálható a programfüzetben.'
Elérhetőségek
1011 Budapest
Fő utca 17
Megközelíthetőség:
info@inst-france.hu
Nyitva tartás
Hétfő9:00 - 19:30
Kedd9:00 - 19:30
Szerda9:00 - 19:30
Csütörtök9:00 - 19:30
Péntek9:00 - 19:30
Szombat9:00 - 13:30
Vasárnap -
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Belépők
Egyéb lehetőségek
  • Nyelviskola,
Faninfo tipp
Egyedül
Tanulóknak
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges
Étel, ital
Büfé
Étel
Programok