KultúraKreatív műhelyHackerspace
Utolsó frissítés: 2013-09-26 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Hackerspace Budapest

Kreatív műhely, Hackerspace
'A Független Magyar Tudásközpont (avagy H.A.C.K. - Hungarian Autonomous Center for Knowledge) egy budapesti hackerspace, melynek célja, hogy közösségi teret és infrastruktúrát biztosítson az alkotni vágyók számára ötleteik megvalósításához. 2009 végén a Fogasházban rendeztük be műhelyünket, majd 2012 áprilisának végén a Bástya utcába költöztünk át, ahol most már rendszeres, aktív közösségi élet zajlik.

Nézz be hozzánk!

Hackerspace

A hackerspace koncepció alapján több száz kreatív műhely működik sikeresen a világban. Bár a hacker kifejezés használata azt sugallhatja, hogy ezekben a műhelyekben fókusz az informatikai biztonságon van, azonban legtöbb hasonló intézményben a biokutatásokon át egészen a rakétakísérletekig minden bütykölhető dolgot megpiszkálnak. A koncepció merít az elmúlt évek szabad szoftveres fejlesztő-közösségek működési mintáiból. Ezek az online fejleszőti csoportok önkéntesen szerveződtek és dolgoztak olyan célokért mint a Linux, az Apache webszerver és több tízezer egyéb szoftveres megoldás. A sikeres külföldi példák azt mutatják, hogy ezen alapelvek mentén a hús-vér világban is müködő, produktív és kreatív munka tud folyni.

Egy hackerspace-nek két fontos szereplője van: az állandó hely és a közösség. A közösség fenntartja és használja a helyet. A közösség a hely fenntartásán túl további közös és megosztott erőforrásokra is szert tehet, ilyenek a közös szerszámok, eszközök, tudás, infrastruktúra, szolgáltatások.'
Elérhetőségek
1056 Budapest
Bástya utca 12
Megközelíthetőség:
47-49-es villamos, 3-as metró, 83-as troli (Kálvin tér)
hack@hsbp.org
Nyitva tartás
Hétfő -
Kedd -
Szerda -
Csütörtök -
Péntek -
Szombat -
Vasárnap -
A nyitvatartási idő programfüggő
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Belépők

Ingyenes$
Nyitás éve: 2009
Egyéb lehetőségek
    Faninfo tipp
    Parkolás
    Utcai parkolás lehetséges
    Étel, ital
    Programok