KultúraSzínház
Utolsó frissítés: 2013-09-11 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Katona József Színház

Színház,
A Katona József Színház hagyományai és mai arculata szerint realista színház - de nem a szűken felfogott stílusrealizmus értelmében, hanem a valósághoz való viszonynak vázolt, átfogó esztétikai érelmében. Fontosnak tartjuk azonban, hogy a konkrét valóság iránti elkötelezettség jegyében színházunk játékstílusa minél változatosabb, gazdagabb és nyitottabb legyen. Noha a Katona József Színház társulata a magyar színházkultúra legerősebb hagyományának megfelelően leginkább a pszichológiai realista módon motiváló és építkező színjátszásban a legotthonosabb, mondhatni ez a színházi anyanyelve, mégis, sőt éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy időről-időre olyan műveket is bemutassunk, amelyek megkövetelik az avantgard irányzatok által gazdagított modern színházi nyelv bizonyos elemeinek elsajátítását is.

A Katona József Színház nem szűk körű partikuláris rétegszínház, hanem minél szélesebb és tagoltabb közönséghez kíván szólni. Az egyén és a közösség lét- és sorsproblémái magától értetődően nem egy elitre tartoznak, hanem magára a közösségre, potenciálisan minden egyénre. A színház törekvése nem az elkülönülés, hanem a közönséggel való szabad "párbeszéd". Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a Katona József Színház minden egyes műsordarabja, minden egyes produkciója ugyanolyan széles közönséghez szóljon. A színház és a közönség differenciált-sokrétű kapcsolatának a játékrend, a működés egészében kell kialakulnia és megvalósulnia, aholis a végletek között mind a színház, mind a közönség számára azok a produkciók jelentik a legteljesebb kielégülést, amelyek szerencsés egyensúlyt érnek el a problémák mélysége és komolysága, illetve a széles konszenzus között. A Katona József Színház számára fontosak az ilyen lényeges mondanivalóval széleskörű megértésre találó produkciók, mert ezek jelentik azt az "archimedesi pontot", amely lehetővé teszi, hogy egyfelől vállalja a színjátszás pluralizmusát, másfelől azonban el ne vesszen ebben a pluralizmusban.
Elérhetőségek
1052 Budapest
Petőfi Sándor utca 6
Megközelíthetőség:

Ferenciek tere
szervezes@katonaszinhaz.hu
Nyitva tartás
Hétfő11:00 - 19:00
Kedd11:00 - 19:00
Szerda11:00 - 19:00
Csütörtök11:00 - 19:00
Péntek11:00 - 19:00
Szombat16:00 - 19:00
Vasárnap16:00 - 19:00
Az előadások napján: 21 óráig
Nemzeti ünnepnapokon zárva
(Közönségszolgálati Iroda)
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek
Állójegy, Vendégjegy, Csoportos kedvezmény 20 fő felett, Diákkedvezmény, Pedagóguskedvezmény, Nyugdíjaskedvezmény, Last minute-kedvezmény (az előadás kezdete előtt 1 órával)
Készpénz, Bankkártya, Banki átutalás
Belépők
I. kategória
2300-3800 Ft
II. kategória
1800-2800 Ft
III. kategória
1200-1800 Ft
Egyéb lehetőségek
  • Ajándékbolt
  • wifi
  • Könyvesbolt, Katona Klub
Faninfo tipp
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges
Étel, ital
Kávézó
Étel
Alkoholos ital
Programok