KultúraKulturális központKiállítóteremSzínház
Utolsó frissítés: 2013-10-22 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

KMO - Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház

Kulturális központ, Kiállítóterem, Színház,
A Munkásotthon avatására 1923. május 6-án került sor. Ebben az időben Kispest egyik legszebb épülete volt. 
Több átépítés, szabályozás után Kispest önkormányzata 2007-ben úgy döntött, hogy szakmai és gazdasági irányítás szempontjából is a kerület valamennyi közművelődési intézményét egy igazgatás alá vonja, így azóta 5 telephelyen zajlanak az események.

Programjaink kialakításánál figyelembe vesszük a lakossági igényeket, folyamatosan felméréseket végzünk látogatóink körében, hogy jó úton haladunk-e, kínálatunk találkozik-e a helyi igényekkel. Szívesen fogadjuk a konkrét javaslatokat és ötleteket egyaránt. Amatőr művészeti csoportjainkban kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, az önkifejezés különböző formáira, művészeti fesztiváljainkon a megmérettetés lehetőségeire. Művészeti csoportjaink budapesti és országos és nemzetközi versenyek, fesztiválok számos díját tudhatják magukénak.

2008-ban alapítottuk meg Obsitos Fúvós Zenekarunkat, melynek tagjai a fegyveres testületek hivatásos zenekaraiból nyugdíjba vonult zenészekből áll. A kiváló zenészekből egy pillanat alatt remek összeszokott együttes lett, magas színvonalú zenei repertoárral.

A hagyományos közösségi formáinkon kívül divatos tanfolyamaink, klubjaink, ismeretterjesztő sorozataink a különböző életkorú és érdeklődésű polgároknak kínálnak új ismereteket, kulturált elfoglaltságot. A Nagy Balogh János Kiállítótermünkben valamint azElőtér Galériánkban kerületi képzőművészek, fiatal tehetségek és nemzetközi hírű festőművészek mutatkoznak be rendszeresen. A gyermekek részére is sokszínű a kínálatunk, sikeresek a bérletes előadások, a Kolompos családi koncertek, a rendhagyó történelem és énekórák, valamint a Művészeti Iskolával közösen rendszeresen szervezett hangszerbemutatók. A szülők tudják, hozzánk bátran elengedhetik őket, nálunk kulturált közösségekre, megbízható barátokra találnak. Nagy számban rendezünk egyedi rendezvényeket, börzéket /ásvány és aragonit börze, ezoterikus börze, nemzetközi rovar börze, horgász- vadász börze stb./, melyek igen népszerűek a lakosság körében.

A KMO Művelődési Ház 2013-as esztendőben 90 éves. Ez alatt a hosszú idő alatt mindig alázattal szolgálta Kispest közművelődését és bízunk abban, hogy teszi ezt még nagyon sokáig mindenki megelégedésére. Reméljük, hogy a KMO is hozzájárult és hozzájárul ahhoz, hogy a kultúra fontos szerepet játszik a kispestiek és a Dél-pestiek életében. Szakmai kollektívánk több mint egy évtizede azon dolgozik, hogy a kispesti polgárok és a családok egyre kevésbé tudják szabadidejük eltöltését a KMO nélkül elképzelni. A fiatalok KMO-ként, a gyerekek Kömóként, az idősebbek Melósként emlegetnek bennünket. Benne vagyunk a köztudatban, tudják a kerületiek és a Délpesten lakók egyaránt, hogy érdemes egy-egy rendezvényre betérni hozzánk, hogy az elődeinktől örökölt „Önökért vagyunk!" szlogenünket ma is komolyan gondoljuk.

Elérhetőségek
1191 Budapest
Teleki utca 50
Megközelíthetőség:
kmo@kispest.hu
Nyitva tartás
Hétfő9:00 - 21:00
Kedd9:00 - 21:00
Szerda9:00 - 21:00
Csütörtök9:00 - 21:00
Péntek9:00 - 21:00
Szombat9:00 - 17:00
Vasárnap9:00 - 17:00
(hétvégén rendezvénytől függően)
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Készpénz,
Belépők
Bérletvásárlási lehetőség
Nyitás éve: 1923
Egyéb lehetőségek
  • Wifi
Faninfo tipp
Egyedül
Pároknak
Tanulóknak
Családdal
Gyerekeknek
Baráti/haveri társaságoknak
Kapcsolódó cikkek
 
Kinder Tojás Fesztivál 2014
Általános iskolásoknak hirdet tehetségkutató fesztivált a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház Kinder Tojás Fesztivál címmel, a 2014. május 18-án zajló programon számos különböző kategóriákban elindulhatnak a gyerekek. A döntőbe jutott gyerekek pedig május 31-én mérhetik össze tudásukat.
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges
Étel, ital
Programok