Kultúra
Utolsó frissítés: 2014-12-05 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Magyarság Háza

Kiállítóterem, Kulturális központ, Kulturális befogadótér, Műemlék,

A minden magyar összetartozását jelképező intézmény fokozatosan, reményeink szerint 2014 tavaszára olyan nemzeti, kulturális, közművelődési, oktatási-módszertani, turisztikai központtá, kiállítótérré és látogatóközponttá alakul, amely erősíti a Magyarország határain belül- és kívül élő magyar közösségek közötti kapcsolatokat. Célunk, hogy a Magyarság Házát olyan, a nemzeti identitást erősítő kulturális és módszertani központként tartsák számon, amely élen jár a magyar-magyar kapcsolatok ápolásában és előmozdításában, és nagymértékben hozzájárul a magyarság értékmegőrző képességének és egymás iránti felelősségérzetének kialakításához.

A minden magyar összetartozását jelképező intézmény célja a Magyarország határain innen és túl élő magyar közösségek közötti kapcsolatok erősítése, a pozitív magyarságkép kialakulásának segítése. A Ház rendszeres, ingyenesen látogatható közhasznú programokkal várja az érdeklődőket. Programkínálatban a szórakoztató, kulturális események mellett tudományos, ismeretterjesztő konferenciák, műhelybeszélgetések és fiataloknak szóló játékos foglalkozások is helyet kapnak.

A Magyarság Háza rendezvényei a nemzeti identitás erősítését szolgálják, bemutatják a világ magyarságára jellemző értékeket, eredményeket, teljesítményeket, sikereket. Megismertetik a hazai és határon túli közönséget a hungarikumokkal, az épített és szellemi örökséggel, a magyar kultúrkincsekkel, a tudományos, szellemi és fizikai teljesítményekkel.

Elérhetőségek
1014 Budapest
Szentháromság tér 6
Megközelíthetőség:
Mátyás templom szomszédságában (16, 116, 16A busz)
info@bgazrt.hu
Nyitva tartás
Hétfő -
Kedd10:00 - 18:00
Szerda10:00 - 18:00
Csütörtök10:00 - 18:00
Péntek10:00 - 18:00
Szombat10:00 - 18:00
Vasárnap -
Programtól, rendezvénytől függő nyitvatartás.
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Készpénz
Belépők

Programtól függően változó jegyárak.$
Nyitás éve: 2014
50-200 fő befogadására alkalmas, felújított termeivel alkalmas értekezleteknek, sajtótájékoztatóknak, konferenciáknak, ültetett- és álló fogadásoknak, esküvőknek.
Egyéb lehetőségek
  • Terembérlés
  • Wifi
  • Zártkörű rendezvények,
  • Akadálymentesített
Faninfo tipp
Cégeknek
Családdal
Tanulóknak
Baráti/haveri társaságoknak
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges,
Étel, ital
Büfé
Étel
Alkoholos ital
Programok