KultúraKiállítóteremKulturális befogadótérRendezvényhelyszínMűemlék
Utolsó frissítés: 2014-05-23 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Margitszigeti Víztorony

Kiállítóterem, Kulturális befogadótér, Rendezvényhelyszín, Műemlék
A szecesszió virágkorában számos kiváló építészeti alkotás született, amelyek Ray Rezső Vilmos építész, tervező nevéhez fűződnek, többek között a Margitszigeti Víztorony is. A magyar vasbeton építészet korszakalkotó építménye jellegzetes pontja a margitszigeti képnek.

A műemlék Víztorony a Margitszigeti Szabadtéri Színház udvarán magasodik a hatalmas, zöld lombkoronák fölé. A margitszigeti nyári színház és a Víztorony a Budapesten és vidéken élők, illetve a hazánkba látogató külföldi vendégek kedvelt kulturális pihenőhelye és célpontja.

A Víztorony udvarában az 1938-ban megnyílt Margitszigeti Szabadtéri Színpad első korszakából származó fotók, plakátok és színháztörténeti különlegességek tekinthetők meg.

Hűsölni, megpihenni is érdemes a Margitszigeti Nagyszínpad udvarán. A Margit Teraszon egész nap finom ételek, fagylaltfantáziák, hűsítők, friss újság várja a vendégeket, valamint az Ajándékbolt, mely igényes portékákat, emléktárgyakat kínál.
 
Páratlan élményt nyújtanak a Margitsziget látványosságai, köztük a több száz éves óriás ős-platánfa, a Szent Margit-romok, a Premontrei kápolna valamint az ezek háromszögében álló 103 éves Víztorony és a Nagyszínpad, az ország egyetlen állandó, épített, aréna jellegű szabadtéri színpada, amely maga is egyedülálló látványosság, közel 3000 férőhelyes nézőtérrel.
 
A színház saját, Szabadtéri Színpad és Víztorony kikötőjébe naponta ötször menetrendszerűen közlekedő hajójáratok mellett érdemes az előadások kezdőpontjához igazított Színházi hajójáratokat is igénybe venni.
A víztorony magassága 57 m.

1977-ben városképi jelentőségű műemlékké nyilvánították.

2011-től a Szabad Tér Színház üzemelteti.

2012-től kilátóként, Visual Art kiállító térként és a Budapesti Nyári Fesztivál programhelyszíneként üzemel.
Elérhetőségek
1138 Budapest
Margitsziget
Megközelíthetőség:

Margitsziget (4-6-os villamos, 106-os busz)
26-os busszal a Szabadtéri Színpad megállóig
A Szabadtéri Színpad és Víztorony kikötőbe naponta ötször közlekedő menetrend szerinti sétahajó-járattal, Színházi hajójárattal.
info@szabadter.hu
Nyitva tartás
Hétfő11:00 - 20:00
Kedd11:00 - 20:00
Szerda11:00 - 20:00
Csütörtök11:00 - 20:00
Péntek11:00 - 20:00
Szombat11:00 - 20:00
Vasárnap11:00 - 20:00

A Budapesti Nyári Fesztivál ideje alatt előadásnapokon 18:00 órától 23:00-ig kizárólag a színház nézői látogathatják, érvényes színházjeggyel.
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek
Csoportos kedvezmény (30%)
Készpénz, Bankkártya, SZÉP kártya, Budapest Kártya, Hegyvidék Kártya
Belépők
Jazzy Tower koncertjeire belépő
3800 Ft
Normál jegy
600 Ft
Gyerekjegy
300 Ft

A Jazzy Tower koncertekre komplett programjegyet lehet csak kapni, melynek tartalma: retúr hajójegy a Szabadtéri Színpad kikötőbe, Víztorony kilátó és kiállítás belépő, koncert belépő, welcome drink,
Nyitás éve: 1911
Egyéb lehetőségek
  • Ajándékbolt
Faninfo tipp
Parkolás
Parkolóhát közelében
Étel, ital
Büfé
Étel
Alkoholos ital
Programok