KultúraGalériaAukciósházAntikvárium
Utolsó frissítés: 2014-06-25 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Pintér Galéria és Aukciósház

Galéria, Aukciósház, Antikvárium,

A jelenlegi Falk Miksa utcai galériánk fokozatosan bővült közel 1.800 négyzetméter alapterületűre. Az üzlet Budapest belvárosában, a galériás negyedben, a Parlamenttől néhány lépésre található. Az épület 1907-ben épült, rendkívül gazdag díszkapuja, gyönyörű lépcsőháza, és fantasztikus pincerendszere sok világhírű filmben tűnik fel. Látványos terei nagyon jó hátteréül szolgálnak az antik és kortárs műtárgyaknak, festményeknek, bútoroknak.

A galéria "horizontálisan és vertikálisan" is több részre oszlik, három szinten, 32 teremben mutatjuk be kínálatunkat a kis vitrintárgyaktól az óriási kastélyberendezésekig, szőnyegtől a csillárig, a reneszánsztól napjainkig. Számosan azért választanak bennünket, hogy nívós, antik bútorokkal rendezzék be reprezentatív tárgyalójukat, dolgozószobájukat, otthonukat, üzlethelyiségüket, de sok olyan apró, de becses ajándéktárgy is gazdára talál nálunk, mint egy-egy arany vagy ezüst nyaklánc, karkötő, cigarettatárca vagy zsebóra.

A hely – nagysága és inspiráló terei miatt – időről-időre kulturális rendezvényeknek is helyet ad, így előadások, vetítések, sajtótájékoztatók és társasági események színteréül is szolgál. Zenei programjaink egyre több látogatót vonzanak, kínálatunkban klasszikus- és jazz-koncertek, világzenei előadások szerepelnek.

Galériánk az antik tárgykultúra értékesítése és aukcionálása mellett kortárs művészettel is foglalkozik. 2000-ben megalapítottuk a Pintér Sonja Kortárs Galériát, mely ez idő alatt számos kiállítást rendezett hazai és európai művészeknek.

Elérhetőségek
1055 Budapest
Falk Miksa utca 10
Megközelíthetőség:
Jászai Mari tértől pár perc séta (4-6 villamos)
info@pinterantik.hu
Nyitva tartás
Hétfő10:00 - 18:00
Kedd10:00 - 18:00
Szerda10:00 - 18:00
Csütörtök10:00 - 18:00
Péntek10:00 - 18:00
Szombat10:00 - 14:00
Vasárnap -
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Készpénz, Bankkártya,
Belépők

Ingyenes$
Alapterület: 1800nmNyitás éve: 1990
Galéria felosztása: 3 szint, 32 terem
Bérelhető termek:
  • Nagyterem (60 fő)
  • 1. Kisterem  (25 fő)
  • 2. kisterem (30 fő)
Egyéb lehetőségek
  • Terembérlés
  • Zártkörű rendezvények, Bútorfelújítás, Restaurálás, Aukciók, Műtárgyak eladása,
  • Akadálymentesített
Faninfo tipp
Egyedül
Pároknak
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges,
Étel, ital
Programok