KultúraKiállítóteremKulturális befogadótér
Utolsó frissítés: 2014-01-23 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Kiállítóterem, Kulturális befogadótér,
Az intézmény létjogosultsága nem megkérdőjelezhető. Van múltja, pillanatnyi jelene, napi működése egy prosperáló jövőt alapoz. Alapfunkcióként mindenképpen rögzíteni kell, hogy a helyszín a XIII. kerületben élő és/vagy alkotó művészek kiállítótere. 
Célkitűzés a jövőképet tekintve, hogy a helyszín infrastrukturális kereteiben egy összművészeti, de alapvetően kerületi műhely biztosítójaként jelenjen meg. Ugyanezen rendező elv mentén belföldi és persze a jövőben nemzetközi kapcsolódási pontokat gondolunk keresni.
A UKG elsősorban olyan progresszív művészeti gyakorlatokat mutat be, amelyek a kortárs kultúra legaktuálisabb kérdéseire és főként a XIII. kerületi helyszín lassan teljesen átalakuló környezetének urbanisztikai és szocio-kulturális sajátosságaira reagálnak. Kisebb léptékű terei ideális helyszínt biztosítanak a műhelymunkán alapuló, kísérleti közösségi projekteknek és egyéni kiállításoknak. 
Az UKG újrafogalmazásával szeretnénk közvetlenebbé szeretné tenni a kapcsolatot a kerülettel és annak lakóival, illetve szélesíteni kívánjuk az időszaki kiállítások által képviselt művészeti gyakorlatok spektrumát.

Mint közösségi művészeti intézmény célszerűnek tartjuk MINDEN olyan művészeti alkalom (kiállítás, vásár, foglalkozás, szimpózium, egyéb típusú rendezvény) helyszíneként az intézményt felhasználni, ami kapcsolódási pontot jelent elsősorban a kerületi lakosságának, és csak másodsorban a tágan értelmezett nagyközönségnek. A kerületi kötődés/kötelék, amennyiben az példaértékű, úgy hírvivő szerepet tölt majd be a főváros életében is.
Elérhetőségek
1136 Budapest
Tátra utca 20/B
Megközelíthetőség:
15-ös busz, Radnóti utca, 4-6-os villamos Jászai Mari tér
klubgaleria@kult13.hu
Nyitva tartás
Hétfő14:00 - 19:00
Kedd14:00 - 19:00
Szerda14:00 - 19:00
Csütörtök14:00 - 19:00
Péntek14:00 - 19:00
Szombat -
Vasárnap -
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Készpénz,
Belépők
Egyéb lehetőségek
  • Kávézó, Zártkörű rendezvények
Faninfo tipp
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges,
Étel, ital
Büfé
Étel
Alkoholos ital
Programok