KultúraKulturális központKulturális befogadótérKözösségi házKönyvtárKiállítóteremRendezvényhelyszín
Utolsó frissítés: 2014-06-11 Faninfo Partner

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

Kulturális központ, Kulturális befogadótér, Közösségi ház, Könyvtár, Kiállítóterem, Rendezvényhelyszín
A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (korábbi nevén Wekerlei Gyermekház) közel 30 éve működik a műemlékvédett Wekerletelepen. Az intézmény jogelődje az ország első úttörőháza volt Kispesten. Fő célközönségét a kisbabás családok és az óvodás-, iskoláskorú gyermekek alkotják, de számos, színvonalas felnőtt tanfolyam és klub is működik. Hétvégén, elsősorban szombatonként változatos családi programokat kínálnak gyakran ingyenesen vagy kedvező áron (bábszínházak, táncházak, kézműves programok, zöld programok, tematikus rendezvényeket). Kirándulásaik, nyári táboraik a kerületen kívül is népszerűek.
 
Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos szemléletmódra, sokféle zöld kezdeményezésük közül néhány: Zöld szombatok, „Fogadj örökbe egy fát Kispesten!” program, „Wekerle 2 keréken, 2 lábon” című kiadvány, „Vigyázz! Kész! Zöld!” kerületi környezetvédelmi verseny, pályázati kiírások gyerekeknek. A ház működésében is szem előtt tartja a környezeti fenntarthatóság elvét.

A kultúrház könyvtára különálló épületben, a telep centrumában, a Kós Károly téren található. Gyűjtőkörét elsősorban a gyermek és ifjúsági könyvek, valamint a környezetvédelemmel, természettel kapcsolatos kiadványok alkotják. A könyvtár bejárata mellett, a Kós Károly tér sarkán 2012. január óta „Tégy egy könyvet – Végy egy könyvet!” névvel ingyenes, köztéri könyvtárolós szekrény működik.

A Petur utcai épületet az önkormányzat által elnyert európai uniós forrásból 2010-ben felújították, tetőterét beépítették, így kulturált, modern környezetben, de adottságaiból kifolyólag emberléptékű, családias légkörben működnek a programok.
Elérhetőségek
1192 Budapest
Petur utca 7
Megközelíthetőség:
Corvin körút (99-es busz)
wekerleikulturhaz@kispest.hu
szervezes.wkk@gmail.com
wekerlei.konyvtar@gmail.com
Nyitva tartás
Hétfő8:00 - 21:00
Kedd8:00 - 21:00
Szerda8:00 - 21:00
Csütörtök8:00 - 21:00
Péntek8:00 - 21:00
Szombat8:30 - 20:00
Vasárnap -
Vasárnap rendezvény szerint.
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Készpénz,
Belépők

Programtól függően változó jegyárak.
1 emeleti táncterem (76 nm), 1 nagyterem (36 nm)
Egyéb lehetőségek
  • Felszerelés kölcsönzés
  • Terembérlés
  • Wifi
  • Zártkörű rendezvények, Kiállítások, Nyelvoktatás, Masszázs, Animátor rendezvényekre, Klubok, Tanfolyamok, Felejtőfa, Túraszervezés, Táborszervezés
Faninfo tipp
Családdal
Gyerekeknek
Tanulóknak
Egyedül
Parkolás
Utcai parkolás lehetséges
Étel, ital
Programok