2014. május 10.
Fischer Annie 100 – komolyzenei est
A fél évszázada koncertező zongoraművész, Prunyi Ilona a pályakezdő tehetséggel, Banda Ádámmal közösen lép fel 2014. május 13-án a Művészetek Palotájában. A Fischer Annie 100 című koncertet a huszadik század egyik legnagyobb hatású magyar zongoraművészének ajánlják.Kép forrása: mupa.hu

A száz évvel ezelőtt született Fischer Annie Prunyi Ilonát barátjává fogadta, és művészetéről is elismerően nyilatkozott 1944-ben: "Prunyi Ilona olyan művész, aki az igazi zenélés mércéjét egyre magasabbra teszi, és azt meg is valósítja. Virtuóz adottságai egészen rendkívüliek, zongorajátéka bárhol a világon hallgatóságának csakis örömet okozhat".
Prunyi Ilona munkásságáról tudni kell azt is, hogy ő a 19. század kevésbé ismert magyar zeneszerzőinek is felfedezője, amit eddig 49 CD-felvételén demonstrál is – több világpremierrel. Emellett ő a hazai Dohnányi-reneszánsz egyik kezdeményezője is.

Banda Ádám 1986-ban született, tehetségéről pedig sokat elmond az a tény, hogy valamennyi országos és nemzetközi versenyen, amelyen csak elindult, első vagy második helyen végzett. Legnagyobb eredménye az első díj a 2007-es budapesti Szigeti-Hubay Nemzetközi Hegedűversenyen, amelyen neki ítélték a Hubay-különdíjat is.

A két művész közös produkciójában a romantikus kamarazene és zongoramuzsika ritkán hallható darabjaiból hallhatsz egy kellemes válogatást.