2013. augusztus 01.
Nyári műsorrend a Planetáriumban
2013. augusztus 31-ig nyári műsorrend él a Planetáriumban, a műsorkínálatot úgy állították össze, hogy a néhány éves gyerekektől kezdve egészen a felnőttekig mindenki találjon kedvére való programot.Forrás: planetarium.hu

A Süni és a csillagok című program 4 és 7 év közötti gyerekeknek ideális. Ezen a nyáron hetente 5 alkalommal is műsorra tűzik a népszerű előadást, ami mesébe bújtatva ismerteti meg a kicsiket a földrajz és a csillagászat alapjaival.
 
Szintén 5 alkalommal tűzik műsorra egy héten a 6-10 éves gyerekeket informálva szórakoztató, a Nap családja című programot, amelyben a Nap Halász Judit hangján szólal meg, és mutatja be a csillagokat, bolygókat és a holdakat.
 
8 olyan műsor is szerepel a nyári programkínálatban, aminek a megtekintése 10 éves kortól ajánlott. Ilyen például a 3D-s Csodálatos Univerzum, ahol a gyerekeknek térhatású animációs filmben mutatják be az űr és az űrkutatás világát, és távoli galaxisokkal is megismerkedhetnek. Szintén ennek a korosztálynak szól a péntek délelőttönként vetített Utazzunk a Marsra!, ami bemutatja, hogyan juthatunk el más égitestekre.
 
Szintén péntekenként vetítik a 14 éves kortól ajánlott Az égbolt csodáit. A műsor, amelyben a zavaró fényhatásoktól mentes, csillagfényes égbolttal ismertet meg, a felnőttek számára is izgalmas.
 
Jó, ha tudod, hogy a 3D-s előadásokra előzetes bejelentkezés szükséges, a jegyet pedig legkésőbb 15 perccel a műsor kezdete előtt át kell vennetek. Augusztus 19-én 20-án a Planetárium zárva tart.