Sport és Egészség
Utolsó frissítés: 2014-05-28 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Idősek és mozgáskorlátozottak sportparkja

Street Gym, Felnőtt játszótér,

A Városligetben található játszótér bekerített területén, az egykori „vizes játszó" helyén (Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor felé húzódó területen, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen) került kialakításra a 770 m2-es idősek sport parkja. Az eszközöket kifejezetten az idősek mozgásigényének megfelelően alakították ki, tehát könnyű azokat használni, mégis megdolgoztatja az embert. A terület akadálymentes, így a "játékokat" természetesen akár kerekesszékkel is meg lehet közelíteni.

A sport park helyszínének kiválasztásakor fő szempont volt, hogy a más-más korcsoportokból érkező parklátogatók széles köre megtalálja a maga szórakozási lehetőségét, csatlakozva azokhoz a modern tervezési irányelvekhez, amelyek az egy időben - egy helyen több generáció rekreációs igényét szolgálja ki, így az együtt érkező nagyszülőknek, szülőknek, gyerekeknek, unokáknak együtt és egyszerre kellemes időtöltésben lehet részük. Az idősek és mozgáskorlátozottak sporttere a már régebben kialakított sport és játszótér komplexum részeként, a rendkívül népszerű és korszerű óvodások játszóterétől nem messze, az iskolások játszótere közelében helyezkedik el, reprezentatív ligetes, lankás, védettebb fekvésű környezetben.

A sporttér kialakításakor és sporteszközei kiválasztásakor elsősorban az idősek mozgásigényét vették figyelembe, ennek megfelelően használatuk nem nehéz, nem is bonyolult, mégis alkalmas a ritkán használt izomcsoportok megmozgatására, a mozgás koordinálására, ezáltal a testi és szellemi erőnlét karbantartására. A fitnesz eszközök (6 db) elhelyezésükben, a meglévő támfal ívét követik, mely meghitt keretet ad a pihenésre kihelyezett 6 darab széknek is.

Az akadálymentes megközelítés érdekében megfelelően széles, stabil beton burkolatot hoztaunk létre, valamint a meglévő kerítésen új, szélesebb kaput nyitottak.

A sötétedés utáni használatot két napelemmel működő lámpával teszi lehetővé és biztonságossá. Ugyancsak a biztonságot szolgálja a sporteszközök alatt elhelyezett, megfelelő ütéscsillapítást adó gumiburkolat.

Az eszközök funkcióját és használatát táblák jelzik, mint ahogy arra is felhívják a figyelmet, hogy az eszközöket 14 éves kor alattiak nem használhatják.

Forrás: Főkert

Elérhetőségek
1146 Budapest
Városliget
Megközelíthetőség:

Ajtósi Dürer sor (74-es troli)
Hősök tere (M1 metró)
Nyitva tartás
Hétfő -
Kedd -
Szerda -
Csütörtök -
Péntek -
Szombat -
Vasárnap -
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Belépők

Ingyenes$
Nyitás éve: 2011
Egyéb lehetőségek
    Faninfo tipp

    Korosztály: 14-
    Parkolás

    Étel, ital
    Programok