Sport és EgészségÚszás
Utolsó frissítés: 2014-05-29 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Kőér utcai uszoda

Sportuszoda, Úszás, Vízilabda, Vízisport oktatás
A Kőér utcai uszoda világhírű magyar úszók, valamint vízilabdázók otthona. Emellett a létesítmény Budapest egyik legjelentősebb utánpótlásnevelő-bázisa.

Az uszodát 1983-ban adták át a Spartacus Kőér utcai sporttelepén. A „Spari” úszó és vízilabda-szakosztályának akartak a létesítménnyel megfelelő otthont teremteni, azóta is kizárólag igazolt versenyzők használhatják. A legújabb tervek szerint azonban hamarosan a szabadidő-sportolók is úszhatnak majd a Kőér utcában.

A létesítményt eleinte csak a Spartacus sportolói használhatták – köztük olimpiai és világbajnoki érmes versenyzők – aztán a 90-es évek végétől a Honvéd vízilabdázóinak is ez lett az otthona. 2004-ben – DOMINO-BHSE néven – a magyar bajnokságot, a Bajnokok Ligáját (akkori nevén Euroligát) és az Európai Szuperkupát is megnyerte a csapat. Az uszoda jelenleg is a Groupama Honvéd otthona, a mérkőzéseket 700 szurkoló láthatja a helyszínen.

Az úszó és a vízilabda szakosztályokban nagyon komoly utánpótlás-nevelés zajlik, így a Kőér utcai uszodában naponta több száz óvodás, illetve iskolás gyerek ismerkedik meg a vizes sportágak alapjaival.

Az uszodát egyelőre szabadidő-sportolók nem használhatják, de a tervek szerint hamarosan előttük is megnyílik a létesítmény. A gyerekeket nyáron napközis táborok, ősztől tavaszig úszótanfolyamok várják.

Elérhetőségek
1103 Budapest
Köér utca 1/a
Megközelíthetőség:

Határ út (M3 metró, 99-es busz)
koeruszoda@externet.hu
Nyitva tartás
Hétfő -
Kedd -
Szerda -
Csütörtök -
Péntek -
Szombat -
Vasárnap -
Az uszodát egyelőre szabadidő-sportolók nem használhatják.
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek

Belépők

Kizárólag igazolt sportolók használhatják.
Egyéb lehetőségek
  • Tornaterem, Futófolyosó
Faninfo tipp
Parkolás

Étel, ital
Programok