Találatok száma: 72

Atlétika


A Faninfo honlapján olyan sportközpontok, sportpályák és egyéb helyszínek között is válogathatsz, ahol az atlétika egyes ágait űzheted.Kapcsolódó cikkek
 

Szigetfutás a Margitszigeten

 

Kellemes közösségi futóprogramnak lehetsz részese, ha becsatlakozol a Szigetfutás a Margitszigeten nevű rendezvénysorozatba, amelynek keretében minden hónap első szombatján róhatod együtt másokkal a szigetkört – speciális hendikep üzemmódban, ahol a leglassabb futó is lehet az első befutó.5 ingyenes futópálya Budapesten – A város zöld oázisai


A futás az egyik legolcsóbb, és legegyszerűbben kivitelezhető sport, ráadásul nagyon jó hatással van az egészségre, és alakformáló hatása sem elhanyagolható. Írásunkból megismerheted a főváros 5 olyan ingyenesen használható futópályáját, amelyeken kellemes, zöld környezetben róhatod a kilométereket.

Atlétika

Atlétika alatt lényegében futó, gyalogló, ugró és dobó vagy lökő sportágak összességét értjük. A görög eredetű atlétika szó jelentése: a harc, amely díjért folyik. Az atlétika ókori eredetű, az egykori görögök előszeretettel űzték a jó edzettséget és gyorsaságot igénylő sportágakat a korabeli sportpályákon. Már az ókori olimpiai játékokon is feltűntek egyes atlétikai sportágak. Az újkorban Angliában tartották meg az első nyilvános atlétikai versenyt. Sok más mellett a sík terepen történő futás, az akadályfutás, a rövid távú futás, a közép- és hosszútáv futás, a gyaloglás, a hétpróba, a tízpróba, a maraton futás, a távolugrás, a magasugrás, a rúdugrás, a kalapácsvetés tartozik az atlétikai sportágak közé. Hazánkban is rendkívül népszerűek az atlétikai sportágak, így sok sportközpont és sportpálya között válogathatsz, ha szeretnél Te is futni, vagy valamelyik másik atlétikai sportágat kipróbálni. Főleg Budapesten akad sok sportközpont és sportpálya, de azért a legtöbb vidéki városban is akad helyszín, ahol kipróbálhatod az atlétika egyes ágait.

Fiatal, de népszerű sportág a triatlon, ami a futás mellett úszásból és kerékpározásból áll. A triatlon versenyek idejébe beleszámít az átöltözés is, és nincs pihenőidő az egyes sportágak teljesítése között.