Találatok száma: 2

Fitness és edzőterem

Az újabb és újabb fitness irányzatok amellett, hogy hatékony megoldást kínálnak akkor, ha szeretnél tenni valamit alakod és az egészséged érdekében, változatos mozgásformát is jelentenek! Mi összegyűjtöttük Neked az ország legjobb edzőtermeit, ahol a klasszikus fitnesz irányzatok mellett a legújabb trendekkel és óratípusokkal (a kettlebellel kezdve a TRX-en át egészen a zumbáig) is megismerkedhetsz! Vesd bele magad a fitness világába, és a szálkás kidolgozott izomzat nem sokáig várat magára! Kapcsolódó cikkek


5 ütős CrossFit terem Budapesten

 

Ha nem hiszel a könnyű megoldásokban, viszont ha már egyszer odateszed magad, akkor el is várod a nagy eredményeket, akkor a CrossFit a Te sportod! Az egyik legkomplexebb edzésformaként a test valamennyi izmát megdolgoztatja. Cikkünkből megtudhatod, hol próbálhatod ki a crossfit-et Budapesten!

 

Milyen típusú jógák között válogathatsz Budapesten?


Napjaink felgyorsult életmódja miatt az állandó para, és a különféle egészségügyi problémák nem csak az időseket, de már a kamaszokat is sújtják. Nem csoda, hogy a lazító és egészségjavító hatású jógaórák egyre népszerűbbek. Írásunkból kiválaszthatod, milyen típusú órák lennének a Neked valók. Azokat a gyakori óratípusokat mutatjuk most be, amelyeket több helyen is megtalálsz Budapesten.

Fitness és edzőterem

Az újabb és újabb fitness irányzatok amellett, hogy hatékony megoldást kínálnak akkor, ha szeretnél tenni valamit alakod és az egészséged érdekében, változatos mozgásformát is jelentenek! Mi összegyűjtöttük Neked az ország legjobb edzőtermeit, ahol a klasszikus fitnesz irányzatok mellett a legújabb trendekkel és óratípusokkal (a kettlebellel kezdve a TRX-en át egészen a zumbáig) is megismerkedhetsz! Vesd bele magad a fitness világába, és a szálkás kidolgozott izomzat nem sokáig várat magára!
 
Konditermek Budapesten

A főváros igazán elkényezteti a sportolni vágyókat, több száz edzőterem között válogathatsz itt. Vannak olyan konditermek, ahol megállt az idő, és ugyanúgy egy kissé lepukkant pincében emelgetheted a vasakat, ahogy anno a rendszerváltás környékén. Ennek is megvan a maga hangulata, de emellett szerencsére rengeteg olyan edzőtermet találsz, ami modern környezetben, és a legújabb ergonomikus kialakítású,  fitnesz gépekkel vár.
 
Vannak kimondottan nőknek kialakított konditermek is, itt általában speciálisan a hölgyek igényeire kifejlesztett fitnesz eszközöket és óratípusokat találsz, illetve akkor is érdemes ezt választanod, ha valamiért feszengsz már a gondolatától is annak, hogy férfiak előtt sportolj. A koedukált edzőtermek előnye, hogy lehetőséget teremtenek az ismerkedésre is, és sok hasznos edzéstanácsot is bezsebelhetsz férfi edzőtársaidtól.
 
A legnépszerűbb fitnesz irányzatok az edzőtermekben
A mozgásszegény életmód és a zsírban, szénhidrátban túlságosan bőséges étkezés miatt rengetegen küzdenek manapság többé-kevésbé jelentős túlsúllyal. Így nem csoda, hogy sokan, akik felkeresik az edzőtermeket, elsősorban zsírégető  fitnesz gépeket, illetve óratípusokat keresnek. Éppen ezért lehet az, hogy tömegek járnak az egyik legnépszerűbb mozgásformára, a zumbára.
 
A zumba Kolumbiából származik, és az órákon latin ritmusokra, tánclépésekre mozgathatod át magad – többek között a salsa, a flamenco, a reggaeton, a merengue és a hastánc elemei keverednek a zumba órákon. Egy-egy zumba alkalmával akár 6-800 kalóriát is elégethetsz.
 
Napjainkban sok fitness terem kínál jóga órákat is. A jóga hagyományosan a testi-lelki-szellemi fejlődést segítő út, de ha a mantrázást és meditálást inkább kihagynád, akkor sincs gond: a jóga a fitnesz világába lépve sok olyan óratípust hozott magával, ami a fizikai testre ható pozitív változásokat helyezi fókuszba. A dinamikus jóga irányzatok pedig kiváló zsírégető hatásúak is, így a jógával fogyni is nagyszerűen lehet.
 
Egyre több konditerembe beszivárognak a funkcionális fitness órák. Ilyen edzéstípus például a TRX, ami teljes testtel végzett ellenállásos edzést takar. A TRX eszköze egy felfüggesztett heveder-rendszer,  amely több száz hatékony gyakorlat elvégzését teszi lehetővé. A TRX a test valamennyi izmát megdolgoztatja, jó erőt és állóképességet ad. Zsírégető edzésnek is hatékony.
 
A kettlebell is a funkcionális óratípusok körét gyarapítja, és egyre több edzőteremben találkozhatsz vele. A kettlebell eszköze egy fogantyúval ellátott vasgolyó, amellyel hatékony erősítő edzéseket lehet végezni az ízületek túlterhelése nélkül.
 
Ismerd meg az ország legjobb edzőtermeit!