2014. június 30.
32. Pek-Snack Balaton-átúszás – Szeld a habokat!
A Balaton-átúszás Magyarország egyik legismertebb tömegsport-rendezvénye, ami már évtizedek óra kihívást jelent a sportolni vágyóknak. Ha jól tudsz úszni, és rendszeresen sportolsz, akkor érdemes Neked is megpróbálkoznod az 5,2 kilométeres táv teljesítésével!


Tippek a Balaton-átúszóknak!
  1. Ha eddig csak uszodában róttad a hosszokat, akkor a verseny közeledtével próbálj meg minél többször szabadvízben is úszni!
  2. Az úszás előtti napon csak egy laza átmozgató edzés javasolt!
  3. Ha csak lehet, szabadvízben ne ússz egyedül - a biztonságod érdekében!
  4. Az átúszás előtt mintegy 3 órával étkezz bőségesen, de a túl olajos-cukros ételeket kerüld!
  5. Balaton-átúszás közben ne váltogasd az úszásnemeket, ahogy elkezded, vidd végig úgy a távot!

Ha az időjárás is úgy akarja, 2014. július 5-én lesz idén az átúszás, a hagyományokhoz híven ezúttal is a révfülöpi kikötőből elstartolva. A cél pedig a megszokott módon a balatonboglári Platán strandon lesz. A szervezők folyamatosan indítják el a résztvevőket, reggel 8 órától kezdődően délután 2 óráig lehet nekiveselkedni a kihívást jelentő távnak. A szervezők a program biztonságát szem előtt tartva általános orvosi vizsgálatot biztosítanak a résztvevőknek. Szintén a biztonságot növeli, hogy az 5,2 kilométeres táv során mintegy 20-30 méterenként hajók és motorcsónakok állnak, menedéket nyújtva a túlságosan kimerült úszóknak.

A sikeres teljesítők egyedi pólót kapnak és részt vehetnek egy ajándéksorsoláson. Balatonbogláron színvonalas színpadi programok is várják a beérkezőket. A rajthelyre történő visszajutás megoldott, Révfülöp és Balatonboglár között a verseny napján hajójáratok közlekednek, amelyeket a vonalkódos csuklópánttal rendelkezők ingyenesen igénybe vehetnek.


Kép forrása: balaton-átúszás