FaninfoCard – A kártyába zárt kedvezményvilág


A FaninfoCard azzal a céllal indult, hogy valós kedvezményeket adjon, anélkül, hogy a vásárlók és a szolgáltatók közé állna. Sokaknak ismerősek a pontgyűjtő kártyák, a kuponok megvásárlására ösztönző website-ok.

A FaninfoCard-dal egy új korszak indul a kedvezmények világában.

Nézd meg aktuális kedvezményeinket és

igényelj kártyát DÍJMENTESEN!


2015. április 09.
5 ingyenes futópálya Budapesten – A város zöld oázisai
A futás az egyik legolcsóbb, és legegyszerűbben kivitelezhető sport, ráadásul nagyon jó hatással van az egészségre, és alakformáló hatása sem elhanyagolható. Írásunkból megismerheted a főváros 5 olyan ingyenesen használható futópályáját, amelyeken kellemes, zöld környezetben róhatod a kilométereket. Ezek mellett más futópályákról, kedvelt futóútvonalakról is találhatsz információkat itt.


A legismertebb, és valószínűleg a legkedveltebb futópályája Budapesten a Margitszigeti kör. A futópálya 5300 méter hosszú (illetve egész pontosan 5280 méter, plusz-mínusz 20 méter), ami éppen a maratoni táv egynyolcada. Így ha mondjuk egy félmaratont szeretnél futni, akkor lefutsz négy kört, és pont meg is vagy vele. A pálya borítása egyébként rekortán, ami az aszfalt és a műanyag keverékéből előállított anyag. Előnye, hogy viszonylag ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. Jó hír, hogy a margitszigeti futópálya felújítását elkezdték. (Most nem olyan jó, hogy megzavarja a futást, de majd jó lesz! :) A megújult pálya szélesebb lesz a jelenleginél, legalább 140 centiméteres, de egyes szakaszokon 180 centiméter lesz a szélessége. Így a jelenleginél kényelmesebb lesz a használata – akkor is, ha épp sokan használják egyszerre.
 

Margitszigeti futópálya (Kép forrása: futas.net)

1000 méteres erdei, és 400 méter salakos futópálya is várja a futókat az Orczy-parkban. A mulcs, erdei terep és föld talajtípusokkal rendelkező erdei pálya nagyobb részt fák alatt fut, így a tűző napsütéstől is valamennyire védett, miközben mégis élvezheted a természet szépségeit. Ha a futás mellett más kiegészítő sportokat is szívesen űzöl, akkor  a legjobb helyen vagy az Orczy-parkban, ugyanis egyebek mellett streetball pálya, diszk golf, asztalitenisz, teniszpálya, kalandpark és műfüves focipálya is várja itt a mozogni vágyókat.
 
A Városligetben még nincsen ugyan kiépített futópálya, de a gyönyörű, zöld környezet idecsábította már a futás szerelmeseit is, így sokan róják a kilométereket a parkot átszövő, műemlékek és árnyas fák között haladó sétaútvonalakon. A talaj itt aszfalt, föld és kavics, a Városliget kör hossza pedig 3000 méter.
 

Városliegti futókör
(Kép forrása: futanet)

Ha a futásban is mindig a nagy kihívásokat keresed, akkor a Normafa-Erzsébet kilátó futókör biztosan tetszeni fog. Az 5000 méter hosszú pálya emelkedői és lejtői combos szintkülönbséget tartogatnak a bevállalós futóknak. A pálya föld, mulcs, gumi és erdei terepet is tartalmaz. A kihívás mellett a gyönyörű környezet is különlegesebbé teszi az ide tervezett edzéseket – a hűs, árnyas ernyő, az üde levegő és a zöld környezet is növeli a kör népszerűségét. A Libegő felső állomásától az Erzsébet-kilátóig vezető pálya burkolatát a közelmúltban felújították.
 
Normafa-Erzsébet kilátó futókör (Kép forrása: futas.net)


2000 méteres gumi borítású futópálya és gyönyörű környezet vár a Lágymányosi öbölnél elterülő Kopaszi gáton. A pálya kizárólag gyorsabb gyaloglásra és futásra használható, ebben a sávban tilos és veszélyes lassan sétálni, babakocsit tolni vagy kerékpározni. A Kopaszi gát rendezettsége és igényessége miatt egyre növekvő népszerűségre tett szert az elmúlt néhány évben.
Itt találsz még jó pár fővárosi futópályát, népszerű futóútvonalat. Ha nincs itt a kedvenced, írd meg nekünk, hogy mások is tudjanak róla! :)

Források:
http://www.futas.net/fotok/2010/marathon-breakfast-run/margitsziget-reggeli-futas-1.html
http://www.futas.net/futoverseny/Normafa/
http://www.futas.net/futoverseny/Margitsziget/