2014. november 05.
Hol golfozhatsz Budapesten?
A golfozásról az él a köztudatban, hogy a gazdagok sportja. Az biztos, hogy nincs ingyen, viszont az egyre több hazai golfpálya azt hozta magával, hogy ma már szélesebb rétegek számára is elérhető a sportág. Cikkünkben néhány fővárosi golfpályát mutatunk be.
Forrás: academygolf

Világszerte mintegy 50 millióan hódolnak a golfozás szenvedélyének, ami nem véletlen. Az összpontosítást igénylő sport teljesen kikapcsol, és segít elfelejteni a hétköznapi problémákat, a friss levegőn eltöltött órák pedig teljesen feltöltik energiával a testet. És ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy a golfozás nem igényel speciális testi kondíciót, akkor érthető is, hogy miért ilyen népszerű ez a sport. A játék célja, hogy a lehető legkevesebb ütésszámmal üsd bele a golflabdát a kijelölt lyukba az erre a célra rendszeresített ütővel. Néhány népszerű fővárosai golfpálya:
 
Golftanya: Kellemes környezetben, a Hajógyári-szigeten található a közel 15 éve működő Golftanya, ami ideális lehetőséget kínál arra, hogy megismerkedj a sportággal. A változatos terep lehetővé teszi, hogy begyakorold a golfban előforduló szituációkat. Ha csak most ismerkedsz a játékkal, akkor jó ha tudod, itt oktatók segítségét is igénybe veheted. Ráadásul ingyenes ütőhasználatot is biztosítanak számodra (és akkor sem jönnek zavarba, ha balkezes ütőre van szükséged).
 
Budapest Highland Golf Club: a XXII. kerületben működő nyilvános golfpálya szintén szeretettel várja a kezdőket, hogy megismerkedhessenek a golfban rejlő kikapcsolódás és társasági élet élményeivel. Jól megfér itt egymás mellett egyetemisták baráti társasága, üzletemberekkel, nyugdíjasokkal, családokkal és gyerekekkel is: a golf mindenkit összeköt. Ugyanakkor a tapasztalt játékosok számára is élmény a club: a 3000 méter hosszú, versenyek megtartására is alkalmas pálya kihívást jelent mindenkinek. A golfpályákra általában csak egy, a sportban való jártasságot igazoló jogosítvánnyal lehet belépni. Itt lehetőséged van rá, hogy egy 2x8 órás tanfolyamon megszerezd ezt az iratot, de a club gondoskodik róla, hogy addig is élvezetes legyen a játék: direkt a kezdők számára is kialakítottak egy kisebb pályát.
 
Academy Golf Budapest: Nemzetközileg minősített golfpálya a 3. kerületben, ami a kezdőknek is sikerélményt tartogat, de a gyakorlott játékosok is találnak benne kihívást. A 27 elütőhely és a 2500 négyzetméteres gyakorlóterület ideális terepet jelent a minőségi játékhoz. Gyerekeket is szeretettel várnak. Remek oktatói gárda segíti a kezdők és haladók fejlődését, személyre szabott oktatási programot és a tehetségek számára támogatási rendszert is kínálnak. Ha még sosem golfoztál, akkor pedig néhány órás ízelítőt is kaphatsz itt a játékból.
 
St.Lőrinc Golf Club: Pest első golfcentruma 2010-ben nyitotta meg pályáit az M5-ös autópálya kivezető szakaszánál, mintegy 40 hektáros területen. A pálya különlegessége, hogy  külön elütőket alakítottak ki a 7, 8-10, 10-12 és 12-14 év közötti korosztályoknak, így ideális a gyerekek fejlődésének nyomon követésére. Vannak kivilágítható pályák is, így kellemes esti „golfpartykat” is rendezhettek is.