2013. szeptember 10.
Kincsem Park – Te már voltál a lovin?
Ha már jártál a „lovin”, akkor tudod, micsoda adrenalin-fokozó élmény szurkolni, hogy az a ló fusson be először, amelyikre fogadtál. A Kincsem Park is egy olyan hely, ahová legalább egyszer az életben mindenkinek ki kellene mennie.Forrás: kincsempark.hu

A Kincsem Park Budapest legnagyobb lóversenypályája, ahol galopp- és ügetőversenyeket is tartanak. A galoppnál a zsoké a lovon ül, és igyekszik elérni, hogy az ő kettősük teljesítse először a távot. Az ügetőversenyeken egy speciális versenykocsit (sulky) húznak a lovak, a hajtók pedig ebben ülve irányítják az állatokat. További különbség, hogy az ügetőversenyeken tiltott a vágtázás, sőt, kizárást is von maga után. Mindkét versenytípusnál az első 5-5 helyezett pénzdíjat kap, ennek összege függ a konkrét versenytől. Az ügetőlovak világított versenypályája 1200 méteres, a galopp lovak pedig 2000, 1300 és 1900 méteres pályákon is versenyezhetnek.
 
Ha kimész a Kincsem Parkba, a verseny izgalmát egy kis játékkal is megfűszerezheted, többféle típusú fogadást köthetsz. Például megtippelheted, hogy melyik ló lesz a győztes, de az első három befutó sorrendjével is próbálkozhatsz, ez utóbbinál kevésbé sanszos, hogy nyersz, de legalább nagyobbat kaszálhatsz.
 
A Kincsem Park a maga 85 hektáros területével az egyetlen olyan terület Magyarországon, ami igazán alkalmas a lóversenyzésre. Az 1925-ben épült régi lóverseny pályát az ezredfordulón kezdték el átalakítani, és 2006-ra készült el a mai formában is működő új Kincsem Park, ami nemcsak lóversenyek megrendezésére alkalmas, hanem koncertek és egyéb rendezvények megtartására is, (például már Madonna koncertnek is helyt adott).
 
A Kincsem Parkot tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelítheted, a Pillangó utcai metró megállótól egy rövid sétával.