2014. július 14.
Milyen típusú jógák között válogathatsz Budapesten?
Napjaink felgyorsult életmódja miatt az állandó para, és a különféle egészségügyi problémák nem csak az időseket, de már a kamaszokat is sújtják. Nem csoda, hogy a lazító és egészségjavító hatású jógaórák egyre népszerűbbek. Írásunkból kiválaszthatod, milyen típusú órák lennének a Neked valók. Azokat a gyakori óratípusokat mutatjuk most be, amelyeket több helyen is megtalálsz Budapesten.


Iyengar-jóga: Ezeken az órákon különféle segédeszközök (például kötelek, hevederek, faeszközök) könnyítik meg az egyes jógapózok precíz kivitelezését, így kezdők számára is ideális. Az Iyengar-jógával viszonylag gyorsan lehet jó eredményeket elérni.
 
Hatha-jóga: a 15. században keletkezett jógairányzat nem véletlenül az egyik legnépszerűbb ága a jógának. Az ászana testgyakorlatok hatását jól kiegészítik a pránajáma légzőgyakorlatok és a relaxációk.
 
Kundalini jóga: a Kundalini-jógaórákon a test hét energiaközpontját aktiválhatod jógapózokkal, meditációkkal és mantrák éneklésével. Kiemelt cél ezeken az órákon a gerinc alsó részében szunnyadó energiák felszabadítását.
 


Astanga jóga
: a Hatha jóga egyik alfaja, annak dinamikusabb és erőteljesebb változata. Ha olyan típusú jógára vágysz, ami nagy erőfeszítéseket és kitartást igényel, de hozza is a nagy eredményeket, megerősít testben és lélekben, és hatékonyan formálja a tested, akkor az Astanga épp Neked lett kitalálva.
 
Bikram jóga: különlegessége, hogy egy meleg, 36-39 Celsius fokra fűtött teremben végzitek a speciális gyakorlatsort. Fárasztó és kemény jógaóra, viszont nagyszerűen méregtelenít.
 
Naliní jóga: speciálisan a nők számára kifejlesztett jógaóra, amin a medencealapi zárizmokat erősítheted hatékonyan. Segít megelőzni a női betegségeket, és enyhítheti a már kialakult problémákat.