2014. november 05.
SMR – önmasszázs saját testsúllyal
A napi befeszülések után sokszor jól jönne egy teljes testmasszázs, de a gyakorlatban már az is jó, ha valaki havonta eljut egy hozzáértő masszőr kezei közé. Az SMR módszer (és eszköz) segítségével önmagad masszőre lehetsz, és bármikor megajándékozhatod a tested egy alapos lazulással és feltöltődéssel.Kép forrása: fitbuilder

Az SMR-t a profi sportolók számára fejlesztették ki elsősorban, azzal a céllal, hogy egy egyszerű henger alakú eszköz segítségével feloldhassák az izompólyákban keletkezett feszültséget. A megfelelően kilazított izmoknál csökkenni fog a sérülésveszély, és gyorsabb lesz a regeneráció folyamata, ezáltal hamarabb fejlődnek izmaink. Azonban az átlagemberek is ugyanúgy kihasználhatják a módszer előnyeit, az ülőmunkából, vagy a sok stresszből eredő izomfeszülésekkel is jól elbánik az SMR henger, amelynek felülete különböző méretű és formájú „masszázsbütykökből” áll, ezzel többféle erős ingert adva a testnek.
 Kép forrása: fitbuilder

Az SMR hengert több hazai webáruházból is megrendelheted, használatát pedig könnyű elsajátítani. A technika lényege, hogy a henger a tested és a padló között legyen, és a testeddel rá kell nehezedned a hengerre, és lassan görögni vele. Elsőre nem lesz ez egy leányálom, mert lesznek pontok, ahol elég nagy fájdalmat élsz majd át. A módszer lényege, hogy nem szabad továbbgördülnöd a kínzó pontokon, mert akkor csak további befeszülés lesz az eredmény. Épp ellenkezőleg, állj meg kb fél percre a fájós részeknél, hogy csökkenhessen a fájdalom és kioldódhasson a feszültség!
 
Az egész dolog szépsége, hogy az SMR henger nem kerül többe, mint egyetlen alkalom masszázs, így egy kis befektetéssel és rendszeres használattal, minimális költséggel gondoskodhatsz testi-lelki megújulásodról.