2014. július 14.
Szigetfutás a Margitszigeten
Kellemes közösségi futóprogramnak lehetsz részese, ha becsatlakozol a Szigetfutás a Margitszigeten nevű rendezvénysorozatba, amelynek keretében minden hónap első szombatján róhatod együtt másokkal a szigetkört – speciális hendikep üzemmódban, ahol a leglassabb futó is lehet az első befutó.

Kép forrása: szigetfutas

A táv hobbifutóknak is könnyedén teljesíthető, valamivel több csak mint 5 kilométer. Aki rendszeresen fut szabadidejében, annak nem jelenthet kihívást. Aki pedig kezdő futó, annak ez lehet az első vízválasztó, amit némi gyakorlással elérhet. A közös futás mindehhez kínál kellemes, versenyszerű edzéslehetőséget. A hangsúly azonban itt mégsem a versenyen van. A rajtnál az indulók eltolva indulnak, a futóteljesítményüknek megfelelően, hogy aztán a végén mindenki egyszerre érkezzen meg a célba. Ebben a hendikep rendszerben akár a leglassabb futó is lehet az, aki elsőként érkezik be a célba. Az indulások sorrendjét az előző havi idő alapján határozzák meg. A játékos pontverseny élén állók ajándékokat kapnak.

A Szigetfutás minden hónap első szombatján indul, délelőtt 10 órakor a Hajós Alfréd Uszodától. A nevezési díj 2000 forint egész évre.