Találatok száma: 35


Street

Legtöbben, akik sportolnak, ezt vagy a természetben, vagy pedig teremben teszik, pedig van egy harmadik réteg is, amely egyre több követőt tudhat magáénak. Ők azok, akik az utca világában érzik jól magukat, és ez az a közeg, ahol legszívesebben sportolnak. Kapcsolódó cikkek
 

Street Workout

 

Egészen biztos vagyok benne, hogy senki sem gondolta volna gyerekként, hogy a mászókán eltöltött órákért évtizedekkel később aranyérmeket fognak osztani világversenyeken, amit idén a hazánkfia Kovács Tibor nyert meg Németországban. Görzenál Park


Ha szereted a szabadtéri - extrém vagy kevésbé extrém - sportokat, akkor a Görzenál Parkban a helyed! Legyél akár a görkorcsolya, a BMX, a streetball, a gyorskorcsolya, a falmászás vagy a trambulin híve, itt kiélheted mozgás iránti vágyaidat.

Street

Az utca világának klasszikus sportjai a streetball és az utcai foci.

A streetballban a fair-play szabályai a mérvadók. A hivatalos szabályok szerint 3-3 ember lép pályára, de a valóságban általában 4-5 fős egy-egy streetball csapat. Minden kosár után a a másik csapathoz kerül a labda automatikusan. A streetballban a kosarak és büntetők egy pontot érnek, a köríven kívüli dobásért pedig két pont jár. Ahhoz, hogy érvényes pont szülessen, minimum két játékosnak kell érintenie előtte a labdát. Zsákolni a streetballban nem szabad, a versenyek itt általában 13-16 pontig, illetve 10-20 percig tartanak.

Az utcai foci a labdarúgás egyik típusa. Legfőbb jellegzetessége, hogy az utcán vagy egyéb betonpályákon játsszák. Az utcai fociban 4 játékos és 4 cserejátékos alkot egy csapatot.  Kapus, hátvéd, középpályás és csatár is van a csapatokban. Az utcai foci mérkőzések általában adott számú gólig tartanak, de az is előfordul, hogy az időt mérik. Az utcai fociban nincs bedobás, sem szöglet, mivel nincsenek partvonalak sem.

A felnőtt játszóterek (más néven street gym-ek) hazánkban az utóbbi években jelentek meg és lényegében egyfajta kültéri edzőtermet kell érteni alatta. Az időjárás viszontagságainak ellenálló kültéri fitnesz gépek lehetővé teszik, hogy a test valamennyi izmát megdolgoztasd. Street gymeket ma már az ország legtöbb pontján találhatsz!