SzabadidőÁllatkert
Utolsó frissítés: 2014-05-14 Még nem partner - Hogy lehetsz Faninfo Partner?

Veszprémi Állatkert

Állatkert,

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A Közép-Dunántúli Régió legkedveltebb turisztikai célpontja, a Balatontól mindössze 15 km-re található, Veszprém belvárosából rövid sétával érhető el. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, különleges természeti adottságokkal rendelkező Állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg, mely - hatalmas társadalmi összefogással épült fel - mindössze öt hónap leforgása alatt.

Az Állatkert Kittenberger Kálmán, a híres magyar Afrika-kutató, zoológus, vadász és író nevét viseli.

Két részből álló Állatkertünk a Fejes-völgyben, illetve az azzal szomszédos Gulya-dombon terül el.

A festői szépségű Fejes-völgyi területen olyan hagyományos állatkerti állatok láthatók, mint az egzotikus élőhelyről származó nagymacskák, a hatalmas méretű kamcsatkai medvék, az élénk színekben pompázó vízimadarak, de érdekességek is, mint például a játékos madagaszkári félmajmok, az igazán különleges dzselada páviánok, egy hatalmas sarkantyús teknős, a mindig kíváncsi ormányosmedvék és az elragadó kis panda.

A Fejes-völgyben található a gyermekek legnagyobb kedvence, az egyedileg tervezett és kivitelezettKölyökdzsungel játszóház és terrárium, ahol a kalandra vágyó lurkók kedvükre kúszhatnak, mászhatnak, kipróbálhatják a Lajhár-utat, bemászhatnak egy állatszállító ládába, de megpihenhetnek a papagáj-klubban is, vagy onnan egy fedett csúszdán le is csúszhatnak. A játszóteret terráriumok szegélyezik, ahol üvegfalakon keresztül nézhetik meg a látogatók a különleges hüllőket.

A felső, úgynevezett Gulya-dombi részen találhatóak a legújabb fejlesztések, mint például hazánk egyik legszebb és legnagyobb Afrika-szavanna kifutója, ahol zebrákat, zsiráfokat és egy háromfős szélesszájú orrszarvúcsaládot csodálhatnak meg a látogatók.

A szavanna kifutó szomszédságában épült fel a kialakításában és tematikájában Európában is egyedülálló komplexum, a Csimpánzvilág, mely jelenleg két csimpánzcsapattól hangos. A belső térben csupán egy üvegfal választja el a látogatókat a csimpánzoktól, a hatalmas külső kifutójukat pedig vizesárok szegélyezi.

Az Állatkert kiemelt hangsúlyt fektet a jövő nemzedékének környezettudatos nevelésére.
A kor szakmai elvárásainak megfelelően berendezett Böbe majom tanodája Oktató- és Kiállítóház ad otthont a nyári táboroknak, tanórán kívüli foglalkozásoknak, a kiállító részen pedig a látogatókat az aktuális természetvédelmi kérdésekkel foglalkozó bemutató várja.

Az érdekes állatok megtekintése mellett látványetetések, állatsimogató és rendezvények színesítik az Állatkert kínálatát.

Állatkertünk tagja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA), a Magyar Állatkertek Szövetségének (MÁSZ), aktívan részt vesz nemzetközi természetvédelmi kampányokban. Szerepet vállal fajmegmentési (EEP = Európai Veszélyeztetett Fajok Programja) és tenyésztési (ESB = Európai Törzskönyv Program) programokban.

A látogatók a következő EEP-s fajokkal találkozhatnak a Veszprémi Állatkertben: bolíviai mókusmajom, dzselada pávián, ecsetfülű disznó, hópárduc, kis panda, közönséges tapír, nyugat-afrikai csimpánz, szélesszájú orrszarvú, szibériai tigris, vörös vari és zsiráf. Állatkertünk a következő ESB-s fajokat tartja: berber makákó, csimpánz, gyűrűsfarkú maki, kamcsatkai barnamedve, kárpáti hiúz, kétujjú lajhár sivatagi róka és fekete gólya.

Az Állatkert a többnyelvű ismeretterjesztés mellett hangsúlyt fektet a természet- és állatvédelem fontosságára, a gyermekeket oktatóprogramokkal várja foglalkozásokra, szabadtéri környezetismeret és biológiaórákra, nyári táborokra.


Elérhetőségek
8200 Veszprém
Kittenberger Kálmán utca 17
Megközelíthetőség:
A 8. sz főútról kis ívben jobbra kanyarodva a Tapolcai elágazó utáni úton (közúti táblákkal jelölve)
info@veszpremzoo.hu
Nyitva tartás
Hétfő9:00 - 18:00
Kedd9:00 - 18:00
Szerda9:00 - 18:00
Csütörtök9:00 - 18:00
Péntek9:00 - 18:00
Szombat9:00 - 18:00
Vasárnap9:00 - 18:00
A nyitva tartás évszakonként változik
Kedvezmények és
fizetési lehetőségek
Diákkedvezmény, Nyugdíjaskedvezmény, Állami gondozottak kedvezménye, Fogyatékkal élők kedvezménye,
Készpénz,
Belépők
2300
Felnőtt Ft
Diák (18 éves kor felett)
1750 Ft
Gyermek (3-18 éves korig)
1500 Ft
Nyugdíjas
1550 Ft
Támogatói jegy
4000 Ft
Családi belépő 2 felnőtt + 1 gyermek
5500 Ft
Csoportos gyermek (3-18 éves korig)
1350 Ft
Csoportos felnőtt
1850 Ft
Bérletvásárlási lehetőség
Nyitás éve: 1958
Egyéb lehetőségek
  • Idegenvezetés, Állatkerti erdei iskola, Állatsimogató, Látványetetések, Kölyök-dzsungel játszóház és terrárium használata,
Faninfo tipp
Parkolás
Saját parkoló,
Étel, ital
Büfé
Étel
Programok