2014. február 03.
3 az 1-ben buli a Kazinczy utcában - El Rapido – Grand Bazár Bár – Időcsapda
Mexikói street food kajálda több mint 40 -féle tequilával, romkocsma tele megvásárolható retro cuccokkal és egy szabaduló szoba, ahol csapatmunkával és némi intelligenciával végül kicsusszanhattok a pszichopata gyilkos markából. A kikapcsolódásnak ezt a kellemes és eklektikus elegyét a Kazinczy utcában egy fedél alatt működő El RapidoGrand Bazár BárIdőcsapda szentháromságban élheted át.
Első blikkre meglepő lehet ez az üzlettársítás, de ha egyszer ellátogattok a komplexumba, meglátjátok, miért is tud ez olyan jó lenni. Például nem kell 1 óra után újra elindulni az éjszakába új izgalmakat keresve, vagy éppen ha egy nagyobb, többféle érdeklődésű emberekből álló társasággal indulsz mulatni, akkor itt egy helyen mindenki megtalálja a neki tetsző programot.
 
Az El Rapido grill és tequila bár az épület felső szintjén működik, és mindent tud, ami ahhoz kell, hogy fűszeres és tüzes hangulat kerekedjen. A mexikói szendvicsek itt a szemed láttára készülnek a természetes és friss alapanyagokból. És az ízlésednek megfelelően mindegyik ételből választhatsz húsos, vega, csípős, vagy nem csípős változatot. Akár egy jó burritóra vágysz, akár megkóstolnál egy ízletes chili con carne-t, chirrito-t, fajitas-t, quesadilla-t, vagy épp taco-t, itt a legjobb helyen jársz. Különlegesség, hogy igazi kaktusszal felturbózott szendvicseket is kóstolhatsz! És ha az extrább alkoholokat sem veted meg, az El Rapido akkor is tud mivel előrukkolni. Több mint 40-féle különleges tequilát kóstolhatsz meg, ami jól megfér itt a kézműves sörökkel  és a legjobb hazai pálinkákkal. Ízletes és aromás, frissen darált kávészemekből készített kávéval is pörgetheted magad a bárban. Ha épp nincs kedved kimozdulni otthonról, de vágynál a jófajta mexikói ízekre, akkor sincs gond: Budapest területén kiszállítják Neked a finom falatokat.
Ha Te az az otthon főzőcskézős típus vagy, akkor jó hír, hogy az El Rapido boltként is funkcionál, azaz beszerezheted itt a tüzes és fűszeres ételek hozzávalóit is – többek között konzerveket, salsákat, fűszereket és szószokat is árulnak.


Kép forrása: elrapido
 
Az alsó szinten találhatod a Grand Bazár Bárt, ami egy egyedi hangulatú romkocsma lényegében. Különleges hangulatát az adja, hogy RETRO boltként is funkcionál a hely, azaz tele van olyan izgalmas tárgyak tömkelegével, amilyeneket csak a nagyi padlásán találhatnál legfeljebb. Sok más mellett régi órák, bögrék, tányérok, dísztárgyak és egyéb kacatok sorakoznak itt arra várva, hogy egy józanabb – vagy épp alkoholmámorosabb állapotodban beléjük szeress és hazavidd őket. Sokféle alkoholos és alkoholmentes ital közül válogathatsz a bárban, ráadásul kellemes, pénztárcabarát árakon önthetsz fel a garatra. A romkocsmában a Youtube disco szépségeit is átélheted - ha épp erre vágynál, a free wifi pedig már itt is alap. A bár este 6 órától van nyitva, addig a napközben is nyitva tartó, emeleti El Rapidoban mulathatod az időt - de az ott beszerzett javakat a bár területén is elfogyaszthatod, ha úgy jobban esik.
Kép forrása: elrapido
 
Az alsó szinten egy izgalmas szabadulós játékba, az Időcsapdába is belefolyhatsz, ahol némi intelligencia és csapatmunka segítségével megúszhatjátok, hogy a rémes pszichopata gyilkos áldozatává váljatok. Egy őrült játékszereként megismerhetitek egy beteg elme álomképeit, de semmi vész, mert 1 egész órátok van arra, hogy mindent beleadva kijussatok a tébolydából. Ha ez nem sikerül, akkor örökre a Pince foglyai lesztek. Na jó, azért azt lehet, hogy nem, de mindenesetre nyertesként mégiscsak jobb kikerülni a játékból. A különös exit game műfaja egyik legizgalmasabb játéka, ahol a teljes sötétségből kell kijutnotok újra a való életbe.
 
Az Időcsapdában nincsenek véletlenek, itt minden egyes zörejnek és történésnek meghatározott szerepe van, ami segítheti a szabadulásotokat. A játék során kódok, fejtörők és kulcsok segítenek a kijutásban – vagy épp ezek lesznek azok a momentumok, ahol végképp elbuktok? Az adrenalin pedig csak folyamatosan nő, ahogy pereg a hátralévő időtök – ahogy azt egy kijelzőn folyamatosan nyomon is követhetitek. Baráti társaságok kikapcsolódása mellett munkahelyi kollektívák csapatépítésére is alkalmas a játék. 2-5 fős csapatokban próbálkozhattok meg a szabadulással, 14 év alattiak csak szülői felügyelet mellett vehetnek részt benne. Ha külföldi vendégeiddel szeretnél játszani, az is rendben van, az exit game ugyanis angol nyelven is elérhető.


Kép forrása: idocsapda