2014. július 14.
Omar Bashir Budapesten – a flamencótól a modern tánczenéig
Omar Bashir lantművész zenei repertoárja egyedülállóan széles: hangszerén egyaránt megszólaltat balettzenét, flamencót, latin és arab ritmusokat, de a modern tánczene világába is elkalauzol. Magyarországi koncertjét 2014. február 21-én láthatod a MOM Kulturális Központ Színháztermében.Kép forrása: wikipedia

A lant finoman szólva sem tartozik napjaink legnépszerűbb hangszerei közé. Ez az ősi tárgy a 13. században kezdett feltünedezni kontinensünkön, majd a 16.-17. században élte fénykorát, ekkor a nyugati zenekultúra becsült és gyakran használt pengetős hangszere lett. Egykori tündöklésének ma már nyoma sincs ugyan, pedig különleges zenei élményeket tud nyújtani. Ha szeretnéd megtapasztalni, mire képes a lant, akkor a legjobban teszed, ha a hangszer egyik legnagyobb ismerőjének, Omar Bashirnak a koncertjén éled át ezt az élményt.
 
Az 1970-ben született Omar Bashir iraki és magyar származású lantművész, akit tehetsége és a benne rejlő zeneiség a világ élvonalába emelt. Zenészcsaládba született bele, első tanítója édesapja, a világhírű Munir Bashir volt. Omar 9 éves korában már koncertet adott.
 
Bashir éppen egy egy éven át tartó koncertturnéról érkezett vissza a közelmúltban, ahol a legendás hírű Quincy Jonesszal együtt is fellépett Spanyolországban – Oscar-díjas és Grammy-díjas művészekkel együtt. A MOM Kulturális Központban megrendezésre kerülő koncerten Omar Bashir hattagú magyar zenekarával fog fellépni, és a legújabb lemezük dalait mutatják majd be. A műfaji sokféleség, és a lant ezer arca fog így a fellépés középpontjában állni.
 
Jegyeket 2900-9900 forintos áron vásárolhatsz, a koncert pedig este 8 órakor kezdődik.