2014. május 09.
QuizNight heti programajánló - május 9-11.
Élmények a hétvégére
Májusban a természet teljes gyönyörűségét mutatja felénk, így érdemes kinti programokat, kirándulást, vagy éppen szabadidőpark látogatást is betervezni. Ha inkább egy kis kultúrát szívnál ezen a hétvégén magadba, akkor táncfesztivállal, és két izgalmas filmes programmal is vár egyebek mellett a főváros.
14 szólótánc produkciót láthatsz a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztiválon, amelyet szerdától szombatig tartanak a 7. kerületi Bethlen Téri Színházban. Az ismert hazai művészek mellett olyan külföldi táncosok is fellépnek majd a programon, mint amilyen a lengyel Hygin Delimat, vagy a szlovák Tomas Danielis. A fesztiválhoz csatlakozva nyitják meg Dusa Gábor Monománia című fotókiállítását.
http://www.monotanc.hu/


 
Felemelő, lesokkoló, iróniával megtűzdelt, zajos, csendes, vagy éppen tragikus – elgondolkodtató dokumentumfilmek sokaságával vár Téged is keddtől vasárnapig a Budoku – Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál a Művész és a Toldi Moziban. A programon egy csokorban láthatsz 28 nemzetközi fesztiválsikert, a hazai dokufilmekből pedig 7 rövidfilm és 11 egész estés alkotás versenyez majd a nemzetközi zsűri előtt.
www.budoku.hu 


Még egy izgalmas filmes program várja a mozgóképek rajongóit ezen a hétvégén. Az Urániában csütörtök és vasárnap között rendezik meg a Moszfilm Napokat, amelyeken az orosz film legjelentősebb, idén 90 éves stúdiójának alkotásaiból szemezgethetsz kedvedre. Ha a türelem mintaképe vagy, akkor a Háború és béke négyrészes vetítésén is részt vehetsz, de egyéb filmtörténeti ritkaságok és új filmek sokasága is vár.
http://www.urania-nf.hu/esemenyek/102/2014/05/08/moszfilm-napok

 

Kellemes hétvégi gyerekprogramként felfedezhetitek az április végén megnyílt Holnemvolt Parkot, ami a Fővárosi Állat- és Növénykert új családi szabadidőparkja. A Vidámpark örökségeként többek között körhinta, hullámvasút, elvarázsolt kastély és mesecsónak várja itt a látogatókat, de új fejlesztésként kalandpálya, bábszínház és kisvasút is fokozza az élményeket. Emellett egzotikus és hazai emlős- és madárfajoknak is otthont ad a park, és különféle állatsimogatók is működnek a területén.
http://www.zoobudapest.com/pannonpark/mi-az-a-holnemvolt-park


Kép forrása: holnemvoltpark 

Elvileg ezen a hétvégén nem szakad ránk az ég, így nem lesz különösebb akadálya egy jó kis ösvénytaposásnak. Vasárnap minden adott lesz ahhoz, hogy szervezett kirándulások keretein belül vesd bele magad a Budai-hegység szépségeibe, ekkor rendezik meg ugyanis a Fekete-hegyek 25, 41 és a Zugliget, 10, 25 teljesítménytúrákat.
http://www.osvenytaposo.hu/

Kép forrása: osvenytaposo.hu