2016. június 20.
Legnagyobb nevek a Soundon: Armin van Buuren
A 2016-os Balaton Sound egyik legnagyobb jelenése a holland Armin van Buuren, akinek világszerte sok rajongója van a trance kedvelőinek körében.
 
A jelenleg 39 éves Armiin már tizenegy-néhány éves korában a zeneírás rabjává vált, és a szó szoros értelemben vett zenei karrierje is már tini korában elindult: egyre több fellépésre kérték fel, és számai nem hiányoztak a válogatáslemezekről sem. Ettől kezdve sikert sikerre halmozott, 2007 és 2010 között pedig négy alkalommal is a világ legjobb lemezlovasának választották. Zenéire jellemző a műfajok keveredése és a változatosság, a trance alapokon nyugvó számok gyakran tartalmaznak minimál, electro beütéseket is.
 
Az évek során Armin van Buuren 7 albumot, 32 kislemezt és 21 mixalbumot adott ki, CD-i előszeretettel döntögették a lemezeladási listákat. Armin heti rendszerességgel vezeti saját trance rádiós műsorát, amelyet rengetegen hallgatnak. 

A magyar közönség egyik nagy kedvencét, az idén októberben megjelent Embrace című új lemezének dalait is elhozza a Balaton-partra.