2013. október 31.
Halloween-áradat Budapesten – Rém jó programokkal
Az ősi kelta hagyományokkal bíró Halloween az angolszász országok mellett Magyarországon is egyre menőbb. Ha szeretnél erre a napra egy tökökkel, rémségekkel teli programot, egy jó tematikus partyra vágysz, vagy idén mást is szeretnél halottak napjára, mint hogy a koszorút viszitek a temetőbe, akkor válogass kedvedre a jó tucatnyi halloweeni rendezvény közül, amelyekkel 2013. október 31-én – és a környező napokon - vár Budapest.
A legütősebb programnak egyértelműen a Haláli Napok ígérkezik, ami rögtön három délutánon és estén keresztül riogat, így október 31. és november 2. között akár mindennap áldozhatsz a halálkultusz oltárán. A Mexikói Nagykövetség által szervezett program a reménytelen és borongós hangulat helyett mexikói harsánysággal vesézi ki a halál témakörét. Sok más mellett részt vehetsz azték holtak napi táncos szertartáson, színházi produkción, latin-amerikai házibulin és hajkölteményekkel és break táncosokkal dúsított holtak napi show-n is.
Kép forrása: Művelődési Szint
 
A sport elvetemült megszállottjai az ünnepeken sincsenek meg mozgás nélkül, nekik találták ki a Clark Ádám térről este 7 órakor elrajtoló Tracks N Roll Helloween Alleycat-et, ahol szörnykarakterként, kerékpárra pattanva teljesítheted a sugárszennyezéssel és vírusfertőzéssel dúsított pályát.
 
Érd már negyedik éve kényezteti a Halloween kedvelőit: a IV. Érdi TökJó Fesztiválon a tipikus tökfaragás mellett a „tökös” gasztronómia rejtelmeibe is beavatnak, így tökös rétessel és töklevessel is megtömheted a hasad. Az elmaradhatatlan TökJó felvonuláson pedig ijesztő jelmezekbe beöltözött, ökörködő embereken szórakozhatsz, vagy csatlakozhatsz magad is a rémségek táborához. 
 
Az Erzsébet Körúton lévő SHOT Cafe&Bar a SHOT Halloween Party-val vár, ahol érdemes tetőtől-talpig beöltöznöd, ugyanis a legjobbnak ítélt rémséges outfit jutalma egy tálca (40 adag) vodka lesz, ami még a legvérmesebb zombiknak is elég ütős.


Kép forrása: Shot Cafe & Bar
 
Az Ellátó Kert október 31-én este 11 órakor hagyományos tökfaragással vár, ami CsütörtTÖK – TÖKfaragó verseny néven fut. A kreativitásod megélése mellett tétje is van a dolognak: a nyertes egy üveg jófajta tequilával lesz gazdagabb. Ha valami rémesebbre vágysz, akkor inkább péntek este célozd be az Ellátó Kertet, a Zombik éjszakáján még a vér is folyni fog!
 
A Comics Shottail Bar Superheroes Halloween bulijában Batman, Pókember, a zombik,a jedik és a boszorkányok buliznak majd karöltve. Mindebben Te is részt vehetsz, és ha a jelmezversenyen a Te hacukádat értékelik a legjobbnak, akkor ínycsiklandó főnyereménnyel leszel gazdagabb. Szexi csajok, helyes pasik és sörpingpong is vár Rád ebben a buliban.

Kép forrása: Comics Shottail Bar
 
Ha vérre menő küzdelmet szeretnél, aminek tétje is van, akkor az Instant Bár Kert Halloween és jelmezverseny bulija lesz a befutó, a csúcsjelmez tulajdonosa ugyanis 100 ezer forint értékű Instant aranykártyával lesz gazdagabb. Kösd fel a gatyád, mert ide egy sima Frankenstein vagy csontváz outfit nem lesz elég! A jelmezekben többek között elektro, ghetto funk, breakbeat, house, disco, indie, pop és rock dallamokra is mulathatsz.

A Club Play már nagyon rutinos a rémpartyk szervezésében, idén hatodik alkalommal rendezik meg Budapest legnagyobb beöltözős Halloween partyját. Többek között Julia Carpenter, Lacora, Dave Martin és DJ Soulja zenéire bulizhatsz ezen az estén – vicces, szexi, vagy hátborzongató jelmezedben. A szervezők brutális halloweeni dekorációval készülnek az alkalomra, de lesz még arcfestés, paintbrush, szondafújó verseny és sok-sok meglepetés is vár.


Kép forrása: Club Play
 
November másodikán lesz az idei Halloeen legextrémebb, de legalábbis legextrémebb nevű bulija: a Papok és Prostik – Hell Oh Ween-t a Supersonic Kék és Vörös Yuk szervezi. A belépés jelmezben kedvezményes, meztelenül pedig ingyenes! A meztelen szépségverseny győztese menő ruhákkal lesz gazdagabb. A nagyteremben a dark, electro, rock,metal, party gothic és new wave vonal megy majd, a kisteremben pedig a 80-as és 90-es évek legjobb zenéire bulizhatsz.
 
A Brody House Chic Freaks Partyval vár Halloween napján, ahol szintén jelmezben várják a jónépet, és színes (vagy éppen sötét) koktélok társaságában mulathatod az időt. A zenéről DJ Vince Varga gondoskodik.


Kép forrása: Brody House
 
A Peaches and Cream Halloween Edition Fancy Pop bulija sem lesz kispiskóta, és hogy rátegyenek még egy lapáttal, a szervezők egész éjjel ütős italakciókkal várnak, többek között vodka-red bullal és fütyülős limonádéval fokozhatod a hangulatod. S ha ez mind nem elég, másnapi programjuk, a Halloween Weekend – Friday Dj Party is kínál egy jó kis bulit és megfelelő hangulatot!
 
A Moulin Rouge halloween partyja november 1-jén lesz, és We love 90's disco néven fut, ami sokat elárul arról, hogy mi vár Rád ezen a bulin. A retro partyn a jelmezben érkezőknek ingyenes lesz a belépés!

A Fogasház No Disco Halloween partyja is a jelmezes-beöltözős tematikára hajaz, spéci horror showal is várnak a szervezők,és a zene sem lesz semmi: Mira, Metha és Saboar kreálmányaira bulizhatsz majd.


Kép forrása: Fogasház