Találatok száma: 3

Karaoke

A Faninfo honlapján megtalálod a főváros legjobb karaoke helyszíneit! Vesd bele magad az éjszakai életbe, és mutasd meg, mit tudsz (vagy mit nem tudsz!), de mások hangján gyönyörködni, vagy éppen szörnyülködni sem utolsó mulatság! Budapesten minden héten karaoke partyk tucatjai között válogathatsz, így élményben nem lesz hiány!

Karaoke
 
A karaoke szó japán eredetű, jelentése: üres együttes. Lényege annyiból áll, hogy egy ismert számot az eredeti előadó helyett az adott szórakozóhely egyik (vagy több) önként vállalkozó vendége énekli el. Mivel a karaoke-ban nincs válogatás, bárki beszállhat, ezért igencsak sokféle produkció születhet a karaoke partykon – a vérprofitól kezdve a Megasztár válogató fílingen át egészen a kollektív részeg üvöltözésig. A karaoke partykon a röpke időre helyi sztárrá átalakuló előadók az adott szám ének nélküli változatát hallják, a szöveget pedig valamilyen megjelenítőről olvasva dalolják el. A cél a karaoke partykon nem az, hogy mindenáron profi előadások szülessenek, hanem inkább a jókedv és a társasági élmény.
 
A karaoke partyk Japánból erednek, ott az eredeti koncepció szerint a lestrapált üzletemberek munka után hazafelé betértek egy karaoke bárba, ahol csinos lányok szolgálták fel a sushit és italokat, és a vendégekkel együtt énekeltek, beszélgettek, szórakoztak. Hazánkban a karaoke partyk nem éppen így működnek, itt a bátrabb emberek önállóan kiállva mutathatják be tudományukat a többieknek, na és persze a sushi sem játszik általában. Karaoke partykra legtöbbször disco-ban bukkanhatsz, de házibuliban, éttermekben, fesztiválokon is beleszaladhatsz.