Találatok száma: 80

Olcsó kocsma

Ha italozni támad kedvünk sokszor megesik, főként az egyetemi évek alatt, hogy bizony pénztárcánkra is tekintettel kell lennünk. Ilyenkor irány az olcsó kocsma, ahol a haverokkal takarékos italozásban lehet részünk. Remek alkalom az alapozásra, hogy a nívos klubokba már kellő üzemanyaggal a tankban érkezzünk.

Persze az olcsó kocsmáknak nem csak az ára vonzó, a faninfo listájában a nagyüzemi, belvárosi olcsó helyek mellett sok igazi egzotikumot is felfedezhettek. Olyan kocsmákat, melyek igazi lenyomatati egy letűnt kornak, a helyi fröccspoharat szorongató törzsvendéggel, a pultossal aki mindenkit ismer, mindent tud és életre szóló bölcsességekkel lát el.

Kocsma
 
A kocsmák árfekvése nagyon eltérő, és az sem biztos, hogy a legdrágább helyek a legminőségibbek. Sok olyan olcsó kocsmát is találhatsz kínálatunkban, ahol jóféle italokat kaphatsz kedvező árfekvésen. Persze vannak a klasszikus értelemben vett olcsó kocsmák is, ahol némileg lepukkant miliő, ízre műanyag kannás borok és meglepően alacsony árak várnak – nem leszólni akarjuk ezeket a helyeket, hiszen az olcsó kocsmáknak is megvan a maga hangulata, és nem mellesleg pénztárcakímélőek is.
 
A kocsmák világához szervesen hozzátartozik a biliárd is. Néhány pohár bor után vérre menő küzdelmet folytathattok a jól ismert zöld borítású asztal mellett állva. A biliárd nem mai gyerek, története során szorosan összekapcsolódott a krikettel és a golffal. Már a 13. századtól kezdve maradtak fenn utalások olyan sportokról, amelyeknél faütővel kellett meglökni a labdát (és ez már erősen hajaz a ma annyira népszerű kocsma sportra, a biliárdra). Kezdetben a szabadban játszották ezeket a sportokat, de a rossz időjárás miatt átpályáztak fedett helyekre, majd asztalra – valahogy így született meg a biliárd.